Foto: Glassporta.rs

Regionalno takmičenje Seoskih igara Sportskog saveza Srbije na programu je u subotu 20. avgusta u Kučevu, piše Glassporta.rs.

Zaječar će na ovoj prestižnoj rekreativnoj manifestaciji predstavljati četvorostruki šampion Grljan, a pored najvećeg zaječarskog sela, na takmičenju u Braničevskom okrugu učestvovaće domaća Neresnica kao šampion Kučeva, Rudna Glava – Majdanpek, Miloševac – Velika Plana, Radinac – Smederevo i Lučica – Požarevac.

Dve prvoplasirane ekipe obezbediće plasman na Državno takmičenje koje je na programu od 26. do 28. avgusta u Čačku.

Grljanci imaju veliko iskustvo iz prethodne tri godine, pošto su standardni učesnici velikog finala i vladajući šampioni Zaječara i regionalni pobednici 2021. godine. Kasnije na Državnom prvenstvu održanom na Ubu uspeli su da zabeleže i najbolji rezultat i osvoje 3. mesto u Srbiji. Minule godine im je za dlaku i jedan jedini bod izmakla i glavna nagrada srpske „kuće sporta“ u vidu terena za mali fudbal i rukomet.

Sportski savez grada Zaječara, inače jedan od pionira ove velike akcije Sportskog saveza Srbije organizovaće i predvoditi ekipu Grljana i na Regionalnom takmičenju u Kučevu, gde će takmičari iz najvećeg sela na teritoriji Zaječara pokušati da dođu do novog plasmana u veliko finale.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame