Gradonačelnik Zaječara juče je više puta je menjao mesto obraćanja prilikom obilaska radova na putu Vratarnica – Zagrađe – Marinovac – Stubal – Vrbica i ako je najavljeno bilo da su izjave predviđene za 15.30 časova na početku puta kod sela Vratarnica. Pojavljivanje naše redakcije u Vratarnicu, poremetilo je planove gradonačelnika.

„Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obići će danas, 17.09.2019. godine završetak radova na putu Vratarnica -Zagrađe -Marinovac- Stubal- Vrbica.

Izjave su predviđene za 15:30 časova, na početku puta, kod sela Vratarnica“, stajalo je juče na sajtu GU Zaječar.

Po već ustaljenoj praksi poziv je postavljen neposredno pre događaja, verovatno sa namerom da pojedine ( nepoželjne ) novinarske ekipe ne bi mogle da prisustvuju, a samim tim i postavljaju pitanja koja su u interesu građana Zaječara, ali ne i u interesu lokalnih moćnika.

O obilasku radova na putu Vratarnica -Zagrađe -Marinovac- Stubal- Vrbica saznali smo od Elene Petrović, pomoćnice gradonačelnika koja nas je obavestila da je obilazak predviđen za 15.30 časova.

Na mestu predviđenom za izjave, rečeno nam je da se davanje izjava pomera za drugo mesto.

Pored naše redakcije, koja je došla svojim vozilom, bila je i ekipa medijske kuće „Zamedia“ koja je takođe došla svojim vozilom, kao i novinari Tempo i Magnum radija koji su došli vozilom GU Zaječar.

Ispred Zagrađa uzeli smo izjave meštanke koja nije krila zadovoljstvo asfaltiranjem, pošto prema njenim rečima na asfalt čeka više od 30 godina.

Foto: Glas Zaječara
Zlata Cvetković

„Put je bio u jako lošem stanju, rupa do rupe, ni volovska kola nisu mogla da prođu. Ovo sada je nešto što stvarno znači i prezadovoljna sam“. istakla je Zlata Cvetković.

U Zagrađu nam je rečeno da su izjave u selu Marinovac.

Kada smo došli do Marinovca, gradonačelnik je promenio opet lokaciju za davanje izjava, tako da je „konvoj“ nastavio ka selu Stubal i Vrbica.

Naša redakcija kao i novinar Timočke, nisu želeli da nastave put tako da smo ostali uskraćeni izjava, a građani prava da saznaju odgovore na sledeća pitanja:

  • Kada se završava rekonstrukcija Šljivarskog puta?
  • Kada počinje obećana rekonstrukcija puta Zaječar – Knjaževac?
  • Šta se dešava sa bungalovima na Kraljevici?
  • Da li je toplana na sečku spremna?
  • Kada se otvara fabrika za 2000 radnika?
  • Gde je zaposleno prvih 1000 mladih?
  • Šta se dešava sa ulicom Ivana Milutinovića?

Novac su obezbedili Vlada Republike Srbije, preko Ministarstva privrede i grad Zaječar. Ministarstvo obezbedilo 40 posto od ukupne sume a Zaječar 60 odsto. Izvođač radova je Štrabag a da se kompletna deonica završi ostalo je oko jednog kilometra.

Gradonačеlnik Zajеčara Boško Ničić jučе jе obišao rеkonstruisan lokalni put Vratarnica-Zagrađе-Marinovac-Stubal-Vrbica, u dužini od 23 kilomеtra.

 

Reklame