Reklame

Naši sugrađani zabeležili su video i fotografije, sa dva odeljenja Zdravstvenog centra u Zaječaru, i to sa odeljenja ginekologije i pulmologije. Sobe i toaleti bukvalno se raspadaju. U isto vreme država i gradonačelnik Ničić najavljuju izgradnju novog stadiona u Zaječaru.

Foto: screenshot

Naši sugrađani poslali su nam video zapis koji je snimljen pre nekoliko dana na odeljenju ginekologije u Zaječaru. Video govori više od hiljadu reči.

Ništa bolja situacija nije ni na odeljenju pulmologije u Zdravstvenom centru Zaječar. Podsećamo da je ovo odeljenje jedno vreme pretvoreno u kovid bolnicu.

Podsećamo, gradonačelnik Zaječara još sada davne, 2017. godine najavio je rekontrukciju Dečijeg odeljenja i Patologije u zaječarskom Zdravstvenom centru, ali i ambulante u Kotlujevcu. Deo realizacije ovog projekta je bio planiran za 2018. godinu, a deo za 2019. Fotografije koje smo dobili od naših sugrađana sa odeljenja Ginekologije i Pulmologije su više nego užasne. U isto vreme država najvljuje izgradnju stadiona u Zaječaru.

Od tada samo se rokovi pomeraju, i ređaju se nova obećanje. Građani se sa pravom pitaju da li se čeka izborna kampanja, pa da se krene sa realizacijom?

Gradonačelnik Boško Ničić kaže da je ovaj stadion poklon, i da grad Zaječar ne plaća ništa. Izgradnju plaća FIFA, UEFA, i država Srbija, ali građani sa pravom pitaju, ko će taj objekat održavati, i koliko će to koštati građane Zaječara?

 Zaječar ima negativan prirodni priraštaj koji iznosi -715

Zvanični podaci Zavoda za statistiku kažu da je u Zaječaru u 2019. godini rođeno 327, dok je preminulo 1047 građana. Negativni prirodni priraštaj je -715. To govori da je u 2019. godini 715 građana manje. Ovakav priraštaj je među najvišim u Srbiji.

U 2020. u drugom kvartalu nezaposlenost u Zaječaru je 10.3%, i po tom statističkom podatku se vidi da naš okrug ima najveću stopu nezaposlenosti u Srbiji.

Evo kako su 2018. godine u Zaječaru dobili podatak kako je nezaposlenost smanjena za 15.3%, i šta su nam tada kazali iz NSZ-a.