Za danas zakazan glavni pretres u Osnovnom sudu u Zaječaru, protiv okrivljenog P.S. iz Zaječara, zbog ozbiljnih pretnji smrću novinaru “Danasa” Miljku Stojanoviću iz Zaječara, nije održan iz procesnih razloga, s obzirom na to da se okrivljeni nije pojavio u sudnici. Glavni pretres je odložen za 7. april u 10,30, a sudija Saša Živković izdao je naredbu za njegovo dovođenje u pratnji policijskih službenika na glavni pretres.

Podsećamo, novinaru Miljku Stojanoviću, dopisniku “Danasa” i Zaječara, nakon teksta o Ukrajincu koji je izbegao iz Lvova, upućene su pretnje smrću preko društvene mreze Fejsbuk. Višednevne pretnje novinaru, putem društvenih mreža, Tužilaštvo je okarakterisalo kao krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Osnovno javno tužilaštvo je protiv okrivljenog P.S. podiglo optužni predlog zbog izvršenja krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti iz člana 138, stav 3, u vezi stava 1 KZ. Od predloženih dokaza, Tužilaštvo je predložilo da se pozove oštećeni Miljko Stojanović, zatim da se izvrši uvid u kriminalističko tehničku dokumentaciju PU u Zaječaru, odakle će se utvrditi sadržaj poruka koje je P.S. uputio Miljku Stojanoviću, kao i činjenica da je osumnjičeni pre nego što je napisao više uvredljivih i pretećih poruka bio upoznat sa činjenicom da je oštećeni Miljko Stojanović novinar i da je u tom svojstvu i objavio tekst na portalu “Danas Zaječar” i na fb stranica portala “Danas Zaječar”, koji je na neki način izrevoltirao osumnjičenog koji mu je uputio reči pretnje.

“Današnji glavni pretres nije održan zbog nedostatka jednog od procesnih uslova a to je prisustvo samog osumnjičenog. Imajući u vidu da je njegovo pozivanje izvršeno preko PU u Zaječaru, a da Osnovni sud nije imao izveštaj o tome da li je on primio ili nije poziv za današnji glavni pretres, sudija Saša Živković je zakazao novi glavni pretres za 7. april u 10,30, uz naredbu za dovođenje osumnjičenog”, rekao je za naš portal punomoćnik oštećenog Miljka Stojanovića, advokat Predrag Stanković.

Izvor: Zamedia

Reklame