Reklame

Vladimir Stojičević, odbornik Skupštine grada Bora – GG „Glasno za omladinu“, je podsetio vlast na incident koji je počinio v.d. direktora ovog preduzeća, koji je kako on tvrdi, kada je slupao automobil preduzeća u alkoholisanom stanju gde je ugrozio i bezbednost sugrađana, a do danas nije odgovarao.

Prema njegovim rečima, osim toga grad Bor je u poslednjih nekoliko godina, od kada je preuzeo funkciju, najprljaviji grad u Istočnoj Srbiji.

„Razlog zbog čega je takva situacija u ovom preduzeću je to što se zapošljavaju samo šefovi, u zelenilu je zapošljeno šest šefova, a svega sedam radnika.Takođe, i odbornica Evica Kokelić kao nagradu za odbornički rad i reči hvala o SNSu dobila je posao za stalno u ovom preduću. Smatramo da je vreme da direktori svih javnih preduzeća moraju da odgovaraju u skladu sa zakonom za svoje postupke i zbog stanja u preduzeću koje vode“, istakao je on.

Dejan Lazar, je istakao da je nejasno zašto je Radmilo Guševac i dalje v.d. direktora „3. oktobar“ pored brojnih skandala koji ga prate.

„Za stanje u JKP-u su najviše krivi Aleksandar Milikić i Milivoje Janošević. Sumnjamo da se ovo javno preduzeće namerno uništava kako bi jedina moguća alternativa bila javno-privatno partnerstvo u korist Mikija Janoševića. Zahtevamo da se, bez odlaganja, odmah smeni Radmilo Guševac sa mesta v.d. direktora. Kako grad Bor ne bi bio i dalje deponija na otvorenom, i kako bi se izbeglo javno-privatno partnerstvo, takođe zahtevamo uvođenje profesionalnog nepartijskog menadžmenta u ovo javno preduzeće. U suprotnom, ova vlast pokazuje da ne mari ni za javno zdravlje, ukoliko je to u korist funkcionera na vlasti“, zaključio je Lazar.

Reklame