Reklame

Gimnazija u Zaječaru je prva škola u Evropi koja je dostigla oznaku Eksperta u okviru projekta STEM School Label!

„Ovo je za nas veliko priznanje i postignuće, koje nam pokazuje da je naš naporan rad u prethodnom periodu imao smisla. Zahvaljujući Mladenu Šljivoviću kao koordinatoru i svim posvećenim nastavnicima i učenicima koji su učestvovali u ovom projektu i delili primere dobre prakse u nastavi sa nastavnicima širom Evrope, dostigli smo najviši cilj koji smo zacrtali. Hvala partnerima (Centar za promociju nauke i European Schoolnet) sa kojima smo sarađivali i od kojih smo dobijali nesebičnu podršku tokom projekta koji je našu školu unapredio i učinio boljim mestom za sve nas“.- kažu iz Gimnazije u Zaječaru.

Profesor Mladen Šljivović je zahvaljujući svom entuzijazmu i učešću na raznim projektima, Gimnaziju Zaječar svrstao u 10 STEM školi u Evropi.

Sa svojim učenicima sa kojima ima razvijenu sekciju fizike za darovite osvojio je 32 nacionalne nagrade na takmičenjima.

Mladen svoje časove povezuje sa životom i iskustvom učenika, tako što sa svojim učenicima igra društvene igre Jenga ili Terraforming Mars, gde zajedno ispituju sadržaj zemljišta na Marsu, uslove koji su potrebni za postojanje vode, živog sveta i slično.