Foto: Glassporta.rs
Reklame

Gimnastički klub „Zaječar“ zauzeo je 8. mesto na Apsolutnom prvenstvu Srbije održanom u Kostolcu. Takmičenje je održano 25. i 26. novembra, a pored domaćina i Zaječara, učestvovali su i klubovi iz Beograda, Novog Sada, Niša, Sombora, Subotice, Kruševca, Kraljeva i Pirota, piše Glassporta.rs.

Zaječarke su se nadmetale u seniorskoj konkurenciji, a rezultat dobija na značaju ako se zna da su ekipu iz grada na Timoku predstavljale pionirka Eva Grozdanović, kadetkinje Lena Ivanović i Iva Planić i juniorka Danica Živković.

Finale po spravama B programa održano je 2. decembra u Beogradu, a pored Zaječara učestvovali su Sombor, Pirot, Kraljevo, Kragujevac, Negotin i domaće ekipe iz prestonice. Što se pionirske konkurencije tiče, Eva Grozdanović osvojila je zlato na preskoku i gredi, Iva Planić se okitila bronzom na parteru, dok je Sofija Micić bila srebrna na parteru i gredi.

Kod kadetkinja gimnastičkog kluba Zaječar je zablistala Lena Ivanović, koja je osvojila zlato na razboju, srebro na gredi, parteru i preskoku, dok je Ivu Planić jedna greška koštala odličja na gredi i preskoku.

Danica Živković je još jednom potvrdila sjajnu formu i uzela zlato na gredi, srebro na parteru, razboju i preskoku u kategoriji juniorki.

Dan kasnije u Kostolcu na programu je bilo Državno finale višeboja, a učestvovale su ekipe iz Beograda, Sente, Subotice, Rume, Sombora, Novog Sada, Kruševca, Sremske Mitrovice, Pirota, Leskovca, Knjaževca, Kragujevca, Užica, Smedereva, Požarevca. Zaječarke, članice III kategorije, zauzele su 8. mesto, dok je ekipa IV kategorije nastupila u sastavu Mina Mihajlović, Lea Tasić, Tara Stanojević, Emilija Cvetković i Nađa Jovanović, a Jovana Živković u pojedinačnoj konkurenciji zauzela 5. mesto.

Nema pauze za gimnastičarke Zaječara, koje već 10. decembra očekuje Državno takmičenje u aerobnoj gimnastici u Novom Sadu.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame