Foto: Glassporta.rs
Reklame

Gimnastičarke Zaječara sjajno su otvorile klupsku sezonu minulog vikenda. Zaječarke su nastupile u 1. kolu C programa Gimnastičkog saveza jugoistočne Srbije u Pirotu 17. aprila i osvojile tri medalje, dve u pojedinačnoj i jednu u ekipnoj konkurenciji, piše Glassporta.rs.

Ekipa u sastavu Jovana Živković, Marija Ignjatović i Milica Ignjatović, zauzele su 2. mesto ekipno u četvrtoj kategoriji i osvojile srebrno odličje u najstarijoj uzrasnoj grupi. Jovana Živković na krilima velikog uspeha i plasmana na Državno prvenstvo u konkurenciji učenica srednjih škola, odnela je još jednu pobedu u Pirotu i osvojila zlatnu medalju, dok je njenoj klupskoj drugarici Mariji Ignjatović pripalo bronzano odličje.

Ukupno 12 gimnastičarki iz Zaječara nadmetalo se na takmičenju u pirotskoj hali “Kej” u konkurenciji ekipa iz Niša, Kruševca, Prokuplja, domaćeg Pirota, Vlasotinca, Knjaževca i Leskovca.

Prva kategorija, koja obuhvata najmlađe članice tima, nastupila je u sastavu Magdalena Petković, Lana Vasiljević, Vida Matić, Nikolina Aleksov i Nina Stanković, zauzela je peto mesto, dok je druga kategorija, koju su u zaječarskom timu činile Lea Tasić, Dunja Vučković, Marina Ignjatović i Vila Antonina Milosavljević završila kao šesta u generalnom plasmanu.

U maju slede novi izazovi za članice Gimnastičkog kluba “Zaječar”, u pitanju su 1. kolo A i B programa pionirske lige, koje će prema najavama biti održani u Kruševcu i Kostolcu.

Izvor: Glassporta.rs