Foto: Glas sporta

Javnim fudbalskim treningom na gradskom stadionu na Kraljevici, spuštena je zavesa na Evropsku nedelju sporta u Zaječaru. Ova jedinstvena manifestacija realizuje se šesti put, dok je Zaječar treću godinu u nizu domaćin sportskog događaja koji okuplja veći deo Evrope, a u Srbiji je u nadležnosti Olimpijskog komiteta Srbije, koji je i ove 2020. godine nagradio grad na Timoku domaćinstvom i organizacijom.

Kakva bi to zaječarska sportska nedelja bila, da jedan od ovih dana nije bio posvećen fudbalu. Na gradskom stadionu na Kraljevici, na programu je bio trening Škole fudbala “Timok 1919”, iza koje su neki sjajni rezultati minulih godina, a nema sumnje da ih tek čekaju velike stvari u budućnosti, piše Glas sporta.

Mališane su pozdravili Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara i gost iz Olimpijskog komiteta Srbije, nekadašnji košarkaški as Crvene zvezde i reprezentacije, Petar Popović, koji su istakli zadovoljstvo što je i u ovako složenoj situaciji ova sportska manifestacija održana.

Sve je u Zaječaru krenulo 23. septembra iz vrtića “Đurđevak” od onih najmlađih sportista, koji tek treba da odluče kojim sportskim putem treba da krenu. Sportski savez i Grad Zaječar kao organizatori uključili su u ovaj sportski događaj škole, profesore fizičkog vaspitanja, trenere, klubove, zastupljeni su bili i odbojka, košarka, karate, fitnes, školice sporta, gimnastika i na kraju fudbal, tako da su svi oni dobili priliku da se prezentuju na pravi način.

Pored Zaječara, “Evropska nedelja sporta” održana je i u Beogradu, Kruševcu, Aranđelovcu, Pirotu, Kosjeriću, Boru, Somboru, Knjaževcu, Kuršumliji, Vršcu, Golupcu i Despotovcu, dok je uvertira manifestacije sprovedena na Kopaoniku, u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije.

Izvor: Glas sporta

Reklame