Foto: Pixabay

Fudbaleri Timoka odnosno 11 zaječarskih omladinaca koji su istrčali na teren stadiona u Paraćinu ubedljivo su poraženi na startu Srpske lige „Istok“ od domaćeg Jedinstva rezultatom 6:0, piše Glassporta.rs.

Čak 10 bonus igrača nosilo je dres zaječarskog srpskoligaša na premijeri, pošto je virus pokosio članove stručnog štaba i deo prvotimaca. Po tri gola u oba poluvremena bila su dovoljna znatno iskusnijim domaćinima da lako slome otpor mlađanih gostiju.

Najstariji fudbaler Timoka bio je golman i na ovom meču kapiten Milan Petrović, jedini koji nije imao status bonus igrača pošto je reč o čuvaru mreže rođenom 2000. godine. Svi ostali koji su istrčali na teren Sportskog centra 7. juli u Paraćinu deo su omladinske škole Timoka, kadeti i juniori, rođeni od 2003. pa sve do 2006. godine. Dobro ste pročitali, dvojica fudbalera Zaječaraca na subotnjem susretu bili su 16-godišnjaci Luka Bogojević i Stefan Nainović.

I zaista tim koji kao što možete videti na slici zapisnika ispod ovog pasusa dobro se i držao s obzirom na činjenicu da je jedva skrpljeno 11 igrača za premijerni srpskoligaški megdan. Virus koji je iz stroja izbacio i trenera Dabića i ono malo iskusnijih prvotimaca olakšao je posao Paraćincima. Kada je u redovima gostiju pocrveneo i mlađani Aleksa Božić prolaz do ubedljivog trijumfa bio je šetnja za igrače Jedinstva.

Vredi zapamtiti ove dečake, bili su tu za Timok u zaista teškoj situaciji, a predvođeni pomoćnikom šefa struke Miroslavom Trujkićem pružili su svoj maksimum i nisu dozvolili da se obraz gostujućeg kluba okalja. Vredi ipak istaći da su predstavnici FK Timok 1919 pokušali da pomere susret za prvi slobodan termin, ali im tako nešto nije odobreno od strane FSRIS.

Sve u svemu, zarad zaječarskog fudbala nadamo se da će se klub izdići iz teške situacije i zbog dobrobiti mladosti podno Kraljevice vratiti u nastavku sezone na pobednički kolosek. Svakako da to neće moći sami, biće neophodna velika podrška, ali činjenica da je Zaječar ostao sa samo jednim srpskoligašem, dok preostali klubovi igraju Okružnu ligu posle istupanja iz Zone „Istok“ OFK 019 nikome ne idu u prilog.

Uzbudljiv kraj leta i početak jeseni očekuje srpski fudbal, pošto su raspisani izbori na svim nivoima, od gradskih, preko okružnih, regionalnih do Fudbalskog saveza Srbije. Naročito kuva upravo na „istoku“ gde se iz trke povukao dugogodišnji alfa i omega FSRIS Novica Tončev, pa je brisan prostor njegovim naslednicima. Gde su u svemu tome fudbalski poslenici iz Zaječara, ostaje nam da saznamo u naredna dva meseca.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame