Foto: Glas Zaječara - Fudbalska utakmica Timok-Djerdap (2:1)
Reklame

Fudbaleri Timoka dočekaće ekipu Bačke u nedelju 1. maja od 16 sati u utakmici 4. kola plej-auta u Prvoj ligi Srbije. Zaječarcima je pobeda imperativ, pogotovo što su šanse za opstanak nakon prva tri kola razigravanja svedene na minimum, piše Glassporta.rs.

Ipak, dok god se igra ima nade, a Timok je već jednom pokazao da može da se vrati iz bezizlazne situacije. Ali vremena nema mnogo, samo još četiri meča ostala su do kraja sezone, a prvi u nizu je susret protiv bivšeg superligaša i ekipe koju je Timok pre samo dvadesetak dana savladao u Bačkoj Palanci.

Motiv više imaće Zaječarci i u činjenici da ih posle čitave fudbalske istorije koja je stala u 92 godine života sa tribina neće bodriti Filip Fića Milojković, igrač, trener i legenda Fudbalskog kluba „Timok“. Čika Fića je otišao u legendu, a ako u sadašnjoj generaciji ima štofa i materijala za velike stvari, to moraju pokazati već koliko sutra na Kraljevici i slaviti za verovatno najvernijeg vojnika plavo-belih boja.

No, ništa više ne zavisi samo od njih, ali da bi stekli pravo da se nadaju, moraju odraditi svoj deo posla. Lepa vest i pored neuspeha u Beogradu na gostovanju Grafičaru, jeste činjenica da je u završnici susreta na pomoćnom terenu stadiona „Rajko Mitić“ priliku dobio izdanak Timokove škole fudbala, 16-godišnji Rastko Nikolić, svakako jedan od najtalentovanijih zaječarskih fudbalera u minuloj deceniji. To je put kojim treba ići i na kome treba graditi Timok. Trener domaćih Srđan Stojčevski imaće protiv Bačke na raspolaganju konačno i napdački dvojac Pavla Radunovića i Nigerijca Kingslija, koji se vraćaju posle povreda u tim.

Sve to dovoljan je poziv Zaječarcima da na praznik rada pruže podršku prvoligašu sa Kraljevice u jednoj od najvažnijih utakmica sezone, kao i da se minutom ćutanja i aplauzom još jednom oproste od čoveka koji je utkao sebe u Timok i zaječarski fudbal, Filipa Fiće Milojkovića.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame