Severo-istočni prikaz (Foto: Grad Zaječar)

Fudbalski savez Srbije odobrio je odluku o upati pola miliona evra novoformiranom preduzeću „FSS stadioni doo Beograd“.

Novac bi trebalo da bude planski usmeren u saniranje postojećih nedostataka i finansiranje pratećih troškova održavanja na novoizgrađenim objektima.

Poslednjih meseci, prema izveštajima sa lica mesta, na stadionima u Loznici, Leskovcu i Zaječaru, evidentirano je više anomalija. U izveštajima preduzeća, zaduženog za gazdovanje novoizgrađenim objektima, navedeni su i konkretni novčani zahtevi, neophodni za završetak radova i dobijanje UEFA licenci.

Sport klub je ranije pisao o lozničkom Lagatoru i procenjenih pola miliona nedostajućih evra za konačno puštanje u rad.

Izgradnju Lagatora pratili su mnogobrojni problemi. Više puta odlagano je i svečano otvaranje, prokišnjavale su svlačionice, uništena travnata podloga… Na kraju, iako otvoren 18. novembra prošle godine, objekat kapaciteta 8.053 mesta, ostao je upodobljen isključivo za domaću upotrebu.

Javili su se, u međuvremenu, i problemi na zaječarskoj Kraljevici. Jedan od odbornika lokalnog parlamenta, Uglješa Živković, ustvrdio je da su zbog pucanja vodovodnih cevi, usled mraza, poplavile prostorije unutar stadiona i prouzrokovale “štetu od 300.000 evra”.

Prva utakmica na zaječarskom stadionu trebalo bi da bude odigrana u martu.

Bilo je problema i na „Dubočici”, jedinom novootvorenom stadionu sa UEFA licencom četvrte kategorije.

Srpska kuća fudbala, na poslednjoj sednici uoči novogodišnjih praznika, konstatovala je osnivanje posebnog preduzeća, „FSS stadioni doo Beograd”. Upisano u APR šestog decembra, sa stopostotnim učešćem FSS, vodiće brigu o tri novoizgrađena stadiona.

Odluku o neophodnosti osnivanja takve firme usvojila je Vlada Srbije u septembru prošle godine.

Izvor: Sportklub

Reklame