Želimo da uredimo život kakav priliči čoveku, građaninu, u našoj ulici, naselju, mesnoj zajednici, selu i našem gradu, poručio je dr Nenad Ristović na osnivačkoj skupštini pokreta „Pobeda za naš grad“ u Zaječaru, održanoj danas u prostorijama ovog pokreta.

U četvratak 18. aprila održana je osnivačka skupština pokreta „Pobeda za naš grad“, nakon koje se novinarima obratio dr Nenad Ristović.

„Svi vi koji ste danas ovde svojim prisustvom i potpisom učestvujete u formiranju jedinog građanskog pokreta koji kao ideju vodilju ima Zaječar – naš grad. Naši ciljevi su jasni, želimo da izgradimo život kakav priliči građanima u našoj ulici, naselju, u mesnoj zajednici, selu, u čitavom gradu.

Zajednička ideja i ciljevi utkani su u program koji su pisali ljudi i njihove potrebe, težnje nadanja i želje“, istakao je Ristović.

Ristović je još istakao da ovaj pokret neće praviti koalicije sa strankama i organizacijama, koje su od 2000. godine grad Zaječar doživljavali kao tuđi, a ne kao svoj.

„Nećemo formirati koalicije i saveze sa strankama, partijama i organizacijama koje su od 2000. godine, pa i danas to pokazuju, smatrali grad Zaječar kao nešto što nije njihovo. Zaječar je naš grad.  Želimo da na izborima izađemo sa jedinstvenom građanskom listom, koja će osvojiti većinski broj mandata“, zaključio je Ristović.

Pomenuti građanski pokret će imati najširu političku i građansku snagu koja ovom gradu može da donese promene i omogući Zaječarcima bolji život, poručio je dr Nenad Ristović, još u decembru.

Reklame