Foto: Pozorište

Festival mladih pesnika „Mladi мај“, 38. po redu, nastavlja se danas gostovanjem pesnika u zaječarskim osnovnim i srednjim školama.

Od 13.00h u okviru rubrike „Poezija, edicija, povelja” u Pozorišnom muzeju u Zaječaru biće reči o stvaralaštvu našeg istaknutog književnika Gorana Petrovića, dobitnika Ninove nagrade, koji nas je nažalost, nedavno napustio. Govoriće: Dejan Aleksić, Ana Gvozdenović I Ivana Hrenko.

Program Festivala nastavlja se večeras u 18.00h predstavljanjem radova učenika zaječarskih osnovnih I srednjih škola. Od 19.00h predstaviće se pesnici Uroš Marković i Gavrilo Mile Princip, a od 20.00h od „Smederevskoj pesničkoj jeseni” govoriće Ivana Stojić i Katarina Đorđijevska.

Četvorodnevni pesnički festival završava se u subotu 25. maja, kada će od 19:00 sati biće priređena promocija knjige prošlogodišnje pobednice Festivala mladih pesnika Ane Ogrizović. Sat kasnije predviđen je nastup ovogodišnjih finalista festivala i proglašenje pobednika Festivala.

Organizator je Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelji Grad Zaječar i Ministarstvo kulture i informisanja.

Reklame