Foto: Glas sporta

Evropska nedelja sporta nastavljena je i minulog vikenda u Zaječaru. Prvi dan bio je rezervisan za male karatiste, članove Karate kluba “Timok”, koji su prezentovali svoje borilačko umeće u prostorijama Kik boks kluba “Fajt tim 019”, vođeni svojim trenerom Aleksandrom Stojanovićem. Nakon subote i karate treninga na istom mestu u sali Kik boks kluba “Fajt tim 019” u naselju “Dva brata”, dan kasnije javni trening održali su članovi Školice sporta “TIM”, prenosi Glas sporta.

Kate i borbe, veština i stil, sve to moglo je da se vidi na javnom treningu održanom u subotu 26. septembra, a više od 20 dečaka i devojčica, pokazalo je da karate ne mora da brine za budućnost u Zaječaru.

Zaječarskim mladim karatistima obratio se i prvi čovek Sportskog saveza grada Zaječara, Dragiša Simonović, koji je izrazio zadovoljstvo što su i borilački sportovi u Zaječaru dobili svoj krov i gde su zastupljeni u najvećoj meri.

“Želim vam puno sreće u budućnosti, a sport i karate mogu vam svakako pomoći u oblikovanju pre svega kao dobrih ljudi, a nadam se da će barem neki od vas krenuti i putem sporta i donositi svom klubu i gradu puno medalja sa velikih takmičenja”, istakao je Simonović.

Nema kraja sportskim aktivnostima u Zaječaru. Nakon subote i karate treninga na istom mestu u sali Kik boks kluba “Fajt tim 019” u naselju “Dva brata”, dan kasnije javni trening održali su članovi Školice sporta “TIM”.

Oni su pod budnim okom trenera, inače profesora fizičkog vaspitanja Tamare Nikolić i Nataše Srećković, pokazali veštine i spretnosti na rekvizitima postavljenim u sali borilačkih sportova, adaptiranoj za ovu priliku u jedan veliki poligon za sportske igre.

Najmlađi zaječarski sportisti pokazali su samu bit onoga što sport treba da bude i nema sumnje da će posle zanimljivih treninga u Školici sporta “TIM” neki od njih krenuti sportskim putem i u budućnosti.

Sportske aktivnosti u okviru Evropske nedelje sporta nastavljaju se i ove radne nedelje u Zaječaru, a nakon vikenda, gde su svoju promociju imali članovi Karate kluba “Timok” i polaznici Školice sporta “TIM”, u ponedeljak će sa početkom od 17 sati biti održan javni trening fitnesa i aerobika.

Umesto na Popovoj plaži, zbog pogoršanja vremenske situacije, trening će biti održan u prostorijama Fitnes centra “Body fit plus” u Hajduk Veljkovoj ulici, a trening će voditi Tamara Nikolić i Ljiljana Subić, licencirani fitnes treneri, koje su uspešno prošle obuku u okviru akcije Sportskog saveza Srbije, “Budi zdrava – vežbaj sa nama”.

Već u utorak 29. septembra akcija se nastavlja na terenima Osnovne škole “Ljubica Radosavljević Nada”, gde će sa početkom od 11 sati krenuti javni odbojkaški trening članova Odbojkaškog kluba “Zaječar”.

Izvor: Glas sporta

Reklame