Foto: Glassporta.rs
Reklame

Ekipa Grljana učestvovaće predstojećeg vikenda u velikom finalu Seoskih igara Sportskog saveza Srbije. Domaćin Državnog takmičenja koji će okupiti najbolje seoske sportske ekipe iz Srbije je opština Ub, a nadmetanje je na programu od 3. do 5. septembra, piše Glassporta.rs.

Pored trostrukih uzastopnih učesnika velikog finala ekipe Grljana iz Zaječara, koji su svoju dominaciju potvrdili i ove godine, kako pobedom na gradskom takmičenju, tako i osvajanjem prvog mesta na Regionalnom nadmetanju na Popovoj plaži, plasman u završnicu ove velike manifestacije obezbedili su:

Rudna Glava – Majdanpek

Batkovići – Priboj

Miločaj – Kraljevo

Kljajićevo – Sombor

Pocerski Pričinović – Šabac

Miloševac – Velika Plana

Mijatovac – Ćuprija

Ekipu Grljana će i ovog puta predvoditi Sportski savez grada Zaječara, a prethodne sezone osvojeno je 5. mesto na završnom takmičenju. Konkurencija je i ove godine izuzetna, a izdvajaju se prošlogodišnji pobednici, ekipa Batkovića iz Priboja, zatim predstavnik Velike Plane Miloševac koji je na furiozan način stigao do plasmana preko Regionalnog takmičenja u Vlasotincu i Kljajićevo iz Sombora. Ali da imaju čemu da se nadaju, Grljanci su pokazali na Popovoj plaži, kada su ostavili iza sebe šampione iz 2019. godine, ekipu Rudne Glave, kao i predstavnike Petrovca na Mlavi, Kučeva i Knjaževca.

Da li Grljanci mogu konačno da se domognu titule i obezbede svom selu sportsko igralište, poklon Sportskog saveza Srbije najuspešnijoj ekipi Seoskih igara, ostaje nam da vidimo.

Podsećanja radi, svaka ekipa broji 20 članova, 15 muškaraca i pet žena, koje se nadmeću u malom fudbalu, odbojci, rvanju, bacanju kamena s ramena, trčanju poligona s preprekama, skoku u dalj, nadvlačenju konopca, obaranju ruku, šahu i nadvlačenju štapa.

Sve discipline izuzev bacanja kamena s ramena, skoka u dalj i trčanja poligona s preprekama, imaće grupnu fazu, pa će na taj način osam ekipa biti podeljeno u dve grupe. Žreb je već obavljen u prostorijama Sportskog saveza Srbije za svaku od sedam sportskih disciplina ponaosob.

Grljanci će u nadvlačenju štapa biti u grupi A sa Mijatovcem, Miločajem i Rudnom Glavom, u nadvlačenju konopca nadmetaće se protiv Kljajićeva, Pocerskog Pričinovića i Miločaja, šah će doneti okršaje sa Miloševcem, Kljajićevom i Rudnom Glavom, dok će u odbojci odmeriti snage sa Mijatovcem, Miloševcem i Miločajem. Narodno rvanje, kod koga postoje tri težinske kategorije upariće Grljan sa ekipama Pocerskog Pričinovića, Miločaja i Mijatovca, dok će se u obaranju ruku ukrstiti sa starim rivalima Rudnom Glavom, Miloševcem i Mijatovcem. Futsal će takođe doneti veliku borbu, a najbolja ekipa iz Zaječara i Timočke Krajine naći će se u grupi A sa predstavnikom Sombora Kljajićevom, zatim majdanpečkom Rudnom Glavom i kraljevačkim Miločajem.

Izvor: Glassporta.rs