Foto: Glassporta.rs

Ekipa Grljana učestvovaće predstojećeg vikenda u velikom finalu Seoskih igara Sportskog saveza Srbije. Domaćin Državnog takmičenja koji će okupiti najbolje seoske sportske ekipe iz Srbije je Požarevac, a nadmetanje je na programu od 1. do 3. septembra, piše Glassporta.rs.

Pored petostrukih uzastopnih učesnika velikog finala ekipe Grljana iz Zaječara, koji su svoju dominaciju potvrdili i ove godine, kako novom pobedom na gradskom takmičenju na Popovoj plaži, tako i osvajanjem prvog mesta na Regionalnom nadmetanju u Petrovcu na Mlavi, gde su između ostalih nadvisili i domaćine ovogodišnjeg velikog finala, plasman u završnicu ove velike manifestacije obezbedili su:

Beloševac – Valjevo

Brodarevo – Prijepolje

Veliki Šiljegovac – Kruševac

Donja Stražava – Prokuplje

Lozna – Trstenik

Pertate – Lebane

Crna Bara – Bogatić

Ekipu Grljana će i ovog puta predvoditi Sportski savez grada Zaječara, a prethodne dve sezone osvojena su dva 3. mesta i bronzane medalje na državnim takmičenjima na Ubu i u Čačku, gde im je za dlaku i jedan jedini bod izmakla glavna nagrada organizatora. Konkurencija je i ove godine izuzetna, a iako nema prošlogodišnjih pobednika iz Bojnika i dvostrukih uzastopnih iz Priboja, tu su neke zaista sjajne ekipe, koje su u konkurenciji 40 timova stigli do završnice republičkog takmičenja.

Podsećanja radi, svaka ekipa broji 20 članova, 15 muškaraca i pet žena, koje se nadmeću u malom fudbalu, odbojci, rvanju, bacanju kamena s ramena, trčanju poligona s preprekama, skoku u dalj, nadvlačenju konopca, obaranju ruku, šahu, nadvlačenju štapa i trci u džakovima.

Da li Grljanci mogu konačno da se domognu titule i obezbede svom selu novi sportski teren za mali fudbal i rukomet, dar Sportskog saveza Srbije najuspešnijoj ekipi Seoskih igara, ostaje nam da saznamo u nedelju 3. septembra kada će biti spuštena zavesa na 5. izdanje ove tradicionalne manifestacije.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame