Foto: Glassporta.rs
Reklame

Ekipa Grljana osvojila je treće mesto i bronzanu medalju na Seoskim igrama Sportskog saveza Srbije. Grljanci su ponovo ostvarili sjajan rezultat na Državnom takmičenju čiji je domaćin bio Požarevac. Veliko finale Seoskih sportskih igara održano je od 1. do 3. septembra, a pobednici 5. izdanja ove jedinstvene manifestacije postali su takmičari sela Veliki Šiljegovac kod Kruševca, koji su na taj način stigli i do glavne nagrade igara, sportskog terena za mali fudbal i rukomet čiji darodavac je Sportski savez Srbije, piše Glassporta.rs.

Veliki žal ponovo ostaje za ekipu Grljana, jer su takmičari iz najvećeg zaječarskog sela bili tako blizu titule, koje bi donelo potpuno nov sportski teren za mali fudbal i rukomet u Grljan. Naime, Grljanci su po završetku svih 11 disciplina sakupili 53 boda, što je bilo dovoljno za bronzano odličje. Dva boda više imala je ekipa Brodareva iz Prijepolja, dok su prvoplasirani takmičari Velikog Šiljegovca osvojili 58 bodova i postali novi šampioni Seoskih igara Srbije.

Sjajni su u dva dana takmičenja na terenima Sportskog centra „Mladost“ u Čačku bili Grljanci. Na pravi način su reprezentovali kako svoje selo, tako i grad Zaječar. Takmičenje je počelo kako se samo poželeti može, sa prvim mestom u skoku u dalj, a nastavilo se i odličnim nastupom i 3. mestom u skakanju u bacanju kamena i narodnom rvanju za ekipu, koju je i ovog puta predvodio Sportski savez grada Zaječara.

Nedostajalo je malo i sreće u nekim momentima, pre svega u žrebu za neke discipline, ali požrtvovanja svakako nije. Ipak, osvojena je medalja, treća u nizu na Seoskim igrama za ekipu Grljana, inače petostrukog uzastopnog zaječarskog i regionalnog šampiona i učesnika svih pet velikih finala, u Rudnoj Glavi, Vrnjačkoj Banji, Ubu, Čačku i Požarevcu.

Sportski savez grada Zaječara i „Glas sporta“ još jednom čestitaju celoj ekipi Grljana na fenomenalnom uspehu, jer zaista nije mala stvar biti treći u Srbiji, pogotovo ako se zna da je kroz Seoske sportske igre tokom 2023. godine prošlo 240 sela i mesnih zajednica. Naredna godina donosi novu šansu za titulu najboljeg u Srbiji, biće naravno još teže sve ovo ponoviti i biti najbolji kako na gradskom, tako i na regionalnom takmičenju, ali pobednički mentalitet Grljanaca nikako ne treba potcenjivati. To su dokazali i u Požarevcu, gde su iza sebe ostavili redom sledeće ekipe:

Lozna – Trstenik, Crna Bara – Bogatić, Donja Stražava – Prokuplje, Pertate – Lebane i predstavnika Valjeva, ekipu Beloševca.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame