Foto: Dveri

Predstavnici Srpskog pokreta Dveri, Saša Ilijić – član IO Dveri i Miljan Jovanović, iz gradske organizacije Dveri Zaječar, obišli su zaječarsko selo Koprivnicu i uverili se, na licu mesta, da problem u vodosnabdevanju ovog sela još uvek nije rešen. I pored tri vodovoda, vode u selu više nema nego što ima.

Prvi, seoski vodovod sa dva obližnja izvora, zajednički za tri sela, Koprivnicu, Jelašnicu i Čokonjar, je isključen posle preuzimanja od strane JKP „Vodovod“ Zaječar. Drugi vodovod je doveden iz jezera Sovinac, kojim je upravljalo JKP „Komunalac“ iz Salaša, koje je otišlo u stečaj pre 10 godina. Treći vodovod je zaječarski gradski vodovod sa vodom iz Grliškog jezera, koji dolazi do Koprivnice preko sela Jelašnica. Zbog nekih čudnih okolnosti, vode u Jelašnici ima, u Koprivnici nema, a sela su bukvalno spojena.

Kako smo čuli od meštanke Koprivnice, bake Miroslave, računi za vodu redovno stižu.

Da li je moguće da je ovaj problem i dalje nerešiv? Da li je moguće da gradska vlast ne može da reši problem vodosnabdevanja, a u isto vreme u gradskoj Skupštini izglasa da Miškoviću, tj. „Delta agrar“-u, vodu iz gradskog vodovoda prodaje po povlašćenoj ceni kao tehničku vodu?

Srpski pokret Dveri poziva vlast u Zaječaru da hitno reši ovaj problem kako bi svi stanovnici na teritoriji grada mogli da zadovolje svoju osnovnu ljudsku potrebu za vodom.

Reklame