Predstavnici knjaževačkihh odbora parlamentarnih stranaka Državotvorne opozicije – Nove Demokratske stranke Srbije, Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije i Srpskog pokreta Dveri su na danas održanoj Konferenciji za medije ispred Opštine Knjaževac odali poštu nevino stradalim žrtvama NATO bombardovanja i izrazili svoje odlučno neslaganje sa prihvatanjem tzv. Francusko-nemačkog Sporazuma i njegovom implementacijom od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kojim je priznao državnost lažne države Kosovo.

Od Aleksandra Vučića tražimo ostavku, zbog kršenja Ustava i predsedničke zakletve na Ustavu i Jevanđelju, a od vlasti hitno raspisivanje vanrednih izbora, poručili su oni.

Medijima su se obratili odbornici u knjaževačkom lokalnom parlamentu, Saša Ilijić, član predsedništva Dveri i Zorana Živanović, predsednik OO POKS u Knjaževcu u ime koalicije Nada.

„Na današnji dan pre 24 godine počela je NATO agresija na SRJ. Počinjen je zločin suprotan međunarodnom javnom pravu i bez odluke Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Izdržali smo 78 dana divljačkog NATO bombadovanja i neporaženi 9. juna Kumanovskim sporazumom skolopili primirje sa NATO savezom. Rezolucijom 1244 SB UN je potvrđeno da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. Vođenjem daljih pregovora, naročito posle izmeštanja pregovora iz SB u Brisel, čineći ustupak za ustupkom, sve više smo gubili elemente Državnosti R. Srbije na Kosvu i Metohiji. Sada, nakon 24 godine, protivustavno i bez zakonskih ovlašćenja predsednik Republike Aleksandar Vučić najpre u Briselu prihvata NATO-EU ultimatum u obliku tzv. francusko-nemački sporazum, a potom u Ohridu prihvata da implementira Anekse tog sporazuma kojim priznaje suverenitet lažne države Kosovo i potvrđuje elemente državnosti južne srpske Pokrajine, Kosova i Metohije. Time je predsednik Republike Aleksandar Vučić potvrdio da je 17 zemalja NATO pakta sa pravom bombardovalo Srbiju, odrekao se svete srpske zemlje i okupirani Kosmet oteo i od nas, i od naših predaka i od naše dece a sve žrtve učinio uzaludnim. Ono što nisu uspeli da postignu bombama sada im je Aleksandar Vučić dao na poklon. Ako je u Kumanovu postignuto primirje, prihvatanjem francusko-nemačkog ultimatuma prihvaćena je kapitulacija Srbije.
Teror režima i Vučićevih medija pokušava da javno mnenje u Srbiji ubedi da se nije dogodilo ništa, da ništa nije potpisano i da režim izdajom čuva nacionalne interese.
„Ako koza laže, rog ne laže“. Svi umemo da čitamo. Tekst „sporazuma“ je dostupan a naročito tačke 1, 2 i 4 potvrđuju sve elemante državnosti lažne države Kosova.
Vlast pogrešno nameće pitanje, šta bi bilo ako se „sporazum“ ne prihvati? Pravo pitanje je: Koje su posledice i šta će biti ako se sporazum prihvati? Hoće li bezbednost Srba i nealbanskog stanovništva biti veća u nezavisnoj državi Kosovo? Kome mi to treba da verujemo kada su nas bezbroj puta prevarili i ništa što je za nas pozitivno nisu ispoštovali. Ovde ne mislim na kosovske Albance, već na tzv. međunarodnu zajednicu koja predlaže ovaj „sporazum“. Nisu li Francuska i Nemačka bile garant i Miskog sporazuma sa Ukajinom? Priznali su da nisu nikad imali nameru da ga ispoštuju i sprovedu. Spremaju li nam ukrajinski scenario u Srbiji? Ovde nije reč samo o odricanju od dela svoje teritorije. Ugrožen je opstanak i postojanje cele Srbije.
Zato, tražimo OSTAVKU Aleksandra Vučića zbog akta izdaje zemlje i kršenja njene teritorijalne celovitosti a vlast pozivam da raspiše vanredne izbore.
Neka na tim izborima kandiduju politiku koju sprovode a koju nisu kandidovali na izborima. „Po delima njihovim, pozaćete ih“, zapisano je u Bibliji. Ne po rečima, već po delima.
Bolje da jedan čovek ode sa vlasti a da Kosovo i Metohija ostane u sastavu Srvbije.
NE KAPITULACIJI! VUČIĆU OSTAVKA! NA IZBORE“, poručio je Ilijić.

Državotvornu opoziciju u Knjaževcu čine: Dveri, POKS i NDSS.

„Svi građani Knjaževca i Srbije znaju i pamte 24. mart i NATO bombe. Vreme održavanja ove konferencije je u 12.44 je radi podesećanja na rezoluciju SB UN na koju se predsednikove države nije pozvao, niti se držao Ustava Republike Srbije. Knjaževčani mora da znaju, bez obzira na medijsku blokadu, da i bez famoznof potpisa, Kosovo je priznata država od strane Vučića. Ako priznate nečiji pasoš i tablice, ne protivite se ulasku u međunarodne organizacije. Šta je to drugo nego priznanje? I samo formiranje ZSO u nezavisnom Kosovu imaće pogubne i dalekosežne posledice po Srbiju. Ostaćemo i bez jusa Srbije, gde šiptari već traže zajednicu albanskih opština, bez „Sandžaka“ i Vojvodine… Beogradski pašaluk je sve izvesniji. Srbija je na kolenima, pred kapitulacijom vođena pogrešnom politikom. Pozivam sve Knjaževčane da ustanu i kažu NE KAPITULACIJI, zbog sebe, svoje dece i budućih pokoljenja“, poručila je Zorana Živanović.

Reklame