Drugi memorijalni odbojkaški turnir „Novica Dimitrijević – Šilja“ održan je u nedelju 21. januara u Osnovnoj školi „Ljubica Radosavljević Nada“. Na takmičenju u čast odbojkaškog vizionara i čoveka koji je ostavio neizbrisiv trag u sportskom i društvenom životu Zaječara, učestvovale su ženske ekipe domaćina i organizatora Zaječara, koji je nastupio sa selekcijama pionirki i mlađih pionirki i gostujućih timova „Desetke“ iz Niša i „Hajduk Veljka“ iz Negotina, piše Glassporta.rs.

Memorijal je svečano otvorio kum i kolega Novice Dimitrijevića, inače predsednik Sportskog saveza grada Zaječara Dragiša Simonović, koji je istakao da mu je pripala velika čast i izrazio nadu da će ovaj Memorijal nastaviti da se razvija i da će u narednim godinama prerasti u pravu odbojkašku tradiciju, što je Šilja nesumnjivo i zaslužio.

Rezultat je svakako bio u drugom planu, ali vredi istaći da je prvo mesto u konkurenciji pionirki osvojila domaća ekipa Omladinskog odbojkaškog kluba „Zaječar“, koja je u finalu nadigrala nišku „Desetku“. Najmlađe učesnice turnira, mlađe pionirke Zaječara slavile u meču za 3. mesto protiv gošći iz Negotina. Pehare i diplome najusešnijim ekipama dodelio je predsednik OOK Zaječar u društvu naslednice Novice Dimitrijevića, profesorke fizičkog vaspitanja Bojane i supruge Marice Dimitrijević.

Omladinski odbojkaški klub „Zaječar“, ali i Sportski savez grada Zaječara koji je pomogao organizaciju Memorijala i Osnovna škola „Ljubica Radosavljević Nada“, na čijem je čelu Novica Dimitrijević Šilja bio skoro dve decenije, nastaviće da čuvaju uspomenu na sjajnog čoveka, trenera, profesora i direktora.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame