Kandidat za gradonačelnika Zaječara dr Nenad Ristović kazao da ideja za nastanak njihove grupe građana i odborničke liste, proistekla je iz potrebe i želje, jednog već značajnog broja žitelja grada i sela, koji su svoju političku, društvenu i socijalnu aktivnost želeli da usmere kroz zaustavljanje daljeg propadanja grada i sela.

On je istakao da sve njihove dosadašnje aktivnosti, a i buduće, posebno nakon izbora 28. marta, kada budu potvrdili vlast zajedno sa građanima, biće usmerene na stabilizaciju javnih preduzeća i ustanova, koja su nedomaćinskim upravljanjem i gazdovanjem dovedena na rub propasti.

„Zaustavićemo i ukinuti sva javno privatna partnerstva koja su na štetu građana. Posebno javno privatna partnersva koja se odnose na staro, novo groblje, i sva seoska groblja. Radićemo na projektima infrastrukturnim sa kojim čemo učestvovati kod agencija ministarstava i fondacija. Dosadašnja praksa skupih kredita u velikoj meri je opteretila budžet i dovela do bankrota“.istakao je Ristović.

On je kazao da ulaganjem od 100 miliona dinara na godišnjem nivou u poljoprivredu kroz programsko finansiranje i sufinansiranje, omogućiće zaustavljanje daljeg propadanja sela.

„To je jedini način kako možemo zadržati mlade na selu i omogućiti im da imaju adekvatan pristojan život i egzistenciju. Ulagaćemo u mlade ljude, obrazovanje, usavršavanje nastavnika i profesora. Privrednicima i preduzetnicima ćemo omogućiti uslove za razvoj. Politikom aktivnog učešća u infrastrukturnim projektima, zajedno sa privrednicima i preduzetnicima, učestvovaćemo u otvaranju novih radnih mesta. Omogućićemo građanima da sa svojim predlozima učestvuju u formiranju, kreiranju i realizaciji sredstava budžeta. Izradićemo socijalnu kartu svih ugroženih i raditi na pravilnoj i pravednoj raspodeli sredstava“zaključio je Ristović.

Na naše pitanje da su danas građani Durmitorske i Moslovačke ulice održali protest gde su tvrdili da su asfaltiranje ulice platili pre osam godina, ali do današnjeg dana nisu dobili odgovor GU Zaječar, Ristović je odgovorio:

„2012 godine, građani Durmitorske i Moslovačke ulice potpisli su ugovor sa tadašnjom direkcijom za izgradnju grada, iliti „Prostorom“, a da podsetim, prostor je odveden u stečaj iako nam je aktuelna vlast govorila da će biti likvidacija. Preko 300 miliona iz budžeta moraalo je da budu isporučeno svim onima kojima je grad bio dužan. Ti građani iz Moslovačke i Durmitorske potpisali su ugovor i uplatili deo sredstava koji je bio njihova obaveza. Više puta od 2013. a posebno 2018, 2019, 2020. na sednicama skupštine grada postavljeno je pitanje, aktuelnoj vlasti i gradonačelniku gradskom veću. Kada ćemo ispuniti našu obavezu prema tim građanima. Nismo dobili odgovor do dan danas“.

Na naše pitanje da su građani dostavljali fotografije pojedinca koji koriste službene automobile u kampanji Srpske napredne stranke Ristović je kazao:

„Moj komentar za to je izlišan ukoliko znamo da postoji nešto što se zove funkcionerska kampanja i nešto što je zabranjeno. To je moj odgovor“.zaključio je on.

Reklame