Dr Nenad Ristović, foto: Glas Zaječara
Reklame

Građani, neću nikada podleći pritiscima, i još jednom ću jasno ponoviti: Nema saradnje ni sa kim ko je u prethodnih 20 godina, zajedno sa Boškom Ničićem i Sašom Mirkovićem razarao i rušio naš grad.

 

Grupa građana „Dr Nenad Ristović – Pobeda“ održala je danas konferenciju za štampu povodom predstojećih izbora.

Dr Nenad Ristović u kratkim crtama izložio je program o razvoju poljoprivrede i sela, koji će biti sproveden u delo po potvrđivanju pobede.

Poštovani predstavnici medija, građani Zaječara, još 11 dana do potvrđivanja pobede. Naš prioritet nakon potvrđivanja pobede sa građanima 28. marta, biće razvoj poljoprivrede i sela. Uložićemo 100 miliona dinara u poljoprivredu i selo svake godine. To je jedini način da zaustavimo propadanje sela, i da život na selu opstane. Život u selu može održati samo porodica, zato mladim ljudima moramo omogućiti da formiraju porodicu, a da porodica može da živi, ona mora imati sve iste uslove kao i porodica u gradu.

Kako to nameravamo da učinimo? Ulagaćemo u infrastrukturu u selima kroz regulisanje puteva, kako seoskih tako i atarskih. Uložićemo u projekat kanalizacije u najvećim selima. Donećemo zdravu pijaću vodu do svakog Zaječarskog sela. Radićemo na sanaciji svih seoskih deponija. Uradićemo socijalnu kartu žitelja sela, i omogućiti da svi imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu koji žive u selima. Stočarima ćemo omogućiti da preko subvencija i konkursa kod fondova dobiju priplodne i steone junice, koze, ovce i ostalu stoku. Voćarima ćemo subvencionisati sve sadnice za formiranje novih zasada voćnjaka. Novčano ćemo pomoći svakoga kome je neophodno da objekat privede nameni kako za stočarsku proizvodnju, tako i one za skladištenje i za preradu voća. Subvencioniraćemo nabavku mašina, kako za stočarstvo, tako za povrtarstvo, vinogradarstvo i ratarstvo. Zajedno sa poljoprivrednim proizvođačima ćemo osnovati zemljoradničku zadrugu, koja će imati osnovnu namenu da okupi, organizuje zainteresovane i da im zastupa kako u nabavci repromaterijala za proizvodnju, tako i u klasiranju novih proizvoda.“ – kazao je Ristović

Dr Nenad Ristović, foto: Glas Zaječara

Dr Nenad Ristović osvrnuo se i na tužbu koju je protiv njega podneo Saša Mirković.

„Građani Zaječara, ovaj papir predstavlja tužbu, po članu 170 stav 2 krivičnog zakonika Republike Srbije, koji je Saša Mirković 4.3.2021. podneo protiv mene za uvredu. Ovo predstavlja vid ucene i pritiska, od strane onih koji žele da vrate vreme i da ožive neke stare koalicije. Građani, neću nikada podleći pritiscima, i još jednom ću jasno ponoviti. Nema saradnje ni sa kim ko je u prethodnih 20 godina, zajedno sa Boškom Ničićem i Sašom Mirkovićem razarao i rušio naš grad. 28. marta izađimo i zajedno potvrdimo pobedu.“ – zaključio je Ristović

 

Reklame