Gradonačеlnik Zajеčara Boško Ničić jе sa saradnicima 9. Novembra obišao rеkonstrukciju puta Grliška rеka –Grlištе, razgovarao sa mеštanima ovog sеla, koji nisu krili zadovoljstvo zbog radova. Tako je glasila vest na sajtu grad, međutim u razgovoru sa meštanima, oni govore drugačije.

U Grlište pored Zaječara, nedavno je počela rekonstrukcija puteva. Gradonačelnik Boško Ničić je sa svojim saradnicima obećavao sređivanje puta od Grlišta do Grliške reke, ali kako to obično biva u kampanji, sve se svelo na – popravku rupa.

Iako su meštani očekivali asfaltne piste dostojne Formule 1, umesto toga su dobili popravku udarnih rupa koje su bile konkurencija dubokim kraterima na Mesecu. Lokalni humoristi već se šale kako je u Grlištu sada najbolji trening teren za vozače relija, jer gde god da skrenete, imate priliku iskusiti avanture „off-road“ vožnje.

Gradonačelnik i njegova ekipa su se, naravno, odmah slikali kako „vredno“ rade na putu ka boljoj budućnosti. Međutim, meštani se pitaju gde su bili svi ti radnici i lopate kad su rupe dobijale olimpijske medalje za dubinu.

Sada Grlište ima dve atrakcije: lokalnu prodavnicu gde se meštani okupljaju da diskutuju o novim „tunelima“ na putu, i reli stazu za brdsko-planinsku vožnju. U međuvremenu, kampanja ide dalje, a rupa na putu postaje sve manja briga u poređenju s rupama u obećanjima.

Momčilo Đorđević iz Grlišta za Glas Zaječara kaže da je započeta rekonstrukcija puta, pa se stalo, a ne zna se da li će biti nastavljeno.

 

“Loše odrađeno. U selu ništa nije urađeno. Takođe na ulazu u selo ništa nije urađeno. Zakrpili tri rupe oko škole i to je to. Mašine su otišle i više nema ništa”, kaže on.

I drugi meštani kažu da put do groblja nije uređen, da su zakrpljene dve ili tri rupe samo.

“Da li će još da rade, to niko ne zna”, kaže nam čovek iz Grlišta koji nije želeo da kaže ime.

Dok šetamo centrum sela, jedan meštanin nam dobacuje “da neka samo presvlače, pošto put godinama nije sređivan”.

“Odlično su uradili. Svaka im čast”, uz osmeh kaže on.

Još jedan meštanin dobacuje, da kakva je ovo rekonstrukcija puta, kada ništa nije urađeno.

“Šta je asfaltirano? Ništa. Na ulazu u selo gde je najveći problem ništa nisu pipnuli. Zamalo da autobus izleti sa puta pre pola sata. Treba neko da uzme pelcer da se razmnoži asphalt”, uz osmeh nam kaže još jedan meštanin Grlišta.

Dok idemo dalje srećemo zadihanog mlađeg čoveka. Na naše pitanje kako je zadovoljan, “on kaže da kako je bilo sada je dobro”.

Vladimir Videnović iz Grlišta za Glas Zaječara kaže da ovo sređivanje ništa ne valja, pošto zna kako se radi, jer je godinama radio u putarskom preduzeću.

“Ovi je totalna katastrofa. Ništa nije urađeno kako treba. Dok su Vučić i Ničić na vlasti, nema ništa od asfaltiranja. Svi smo nezadovoljni, pošto ovo nije asfaltiranje. Ovo je samo bacanje para pred izbore. Ovo je pranje novca”, kaže on.

Ukupna vrеdnost ove invеsticijе je oko čеtiri miliona dinara.

Reklame