Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas pozvao je večeras gradjane da izadju na predstojeće izbore i poručio im da mogu da glasaju protiv haosa u državi i za uvodjenje reda u državi.

„Glasate protiv malih plata, protiv kolonizacije Srbije, protiv inflacije i korupcije, protiv uništenja EPS-a, protiv rasprodaja prirodnih bogatstava koje imamo protiv lošeg života“, rekao je Djilas u Boru na konvenciji liste „Marinika Tepić Ujedinjeni za pobedu Srbije“, prenela je ta koalicija.

Kako je naveo, gradjani imaju priliku da glasaju „za povećanje plata svima za 12 odsto, za garantovane otkupne cene i subvencije u poljoprivredi, za to da proizvodimo srpski traktor“.

„Da olakšamo preduzetnicima i uložimo u njih, a ne u strane investitore, za povratak u većinsko državno vlasništvo kompanija koje koriste prirodne resurse za dobar život“, naglasio je Djilas.

Univerzitetski profesor Čedomir Čupić rekao je Boranima da imaju dva bogatstva, prvo prirodno, ono koje liči na Sunce i drugo ljude 28 nacija koje žive u tom gradu.

„Oba ova bogatstva su ugrožena. Ugrozila ih je samovolja i jedan uzurpator koji uništava vaše prirodno bogatstvo i vas kao ljude. I to više ne smemo dozvoliti. Nemam ništa protiv stranih investitora, ali mora da se zna ko su i zašto dolaze i zašto prirodno bogatstvo ne ostaje srpsko, a ugovori moraju biti javni“, rekao je Čupić.

Prema njegovim rečima, „ne sme se dozvoliti da se prirodno bogatstvo izgubi za minut, nekada je bolje i ne dirati ga“.

Čupić je naveo da je podržao opoziciju jer zna da će se oni sutra boriti isključivo za javni interes i „zato što su to ljudi koji će kada osvoje vlast da budžet naprave kao stakleni džep, da vidimo šta sve u njega ulazi i kuda novac ide“.

„Zato je važno izaći na izbore i poslati ovu vlast u prošlost“, poručio je Čupić.

Kandidat liste Ujedinjeni za pobedu Srbije Branimir Jovančićević rekao je da kandidati te liste u zemlju vraćaju „normalan višestranački politički sistem“.

On je naveo da parlamentarna lista koju predvodi Marinika Tepić, kao i kandidat za predsednika Srbije Zdravko Ponoš, vraćaju dostojanstvo Srbiji i njenim gradjanima, i slobodu u kojoj će najbolji odlučivati.

„A u takvom ambijentu biće potpuno normalno da se dobro definisanim strategijskim pristupom u oblasti životne sredine i njene zaštite brojni problemi reše“, istakao je Jovančićević.

Izvor: Beta

Reklame