Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio je danas da može da „tvrdi“ da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić „zaista“ da izgubi izbore u aprilu.

Djilas je za televiziju N1 rekao da su istraživanja koja ta stranka sprovodi već 14 meseci pokazala da će Vučić izgubiti izbore.

„On (Aleksandar Vučić) vidi na istraživanjima da je na granici za pobedu na izborima, zato (lider Socijalističke partije Srbije Ivica) Dačić i neće da se kandiduje, da ne bi ugrozio Vučiću pobedu“, rekao je Djilas.

On je ocenio da je general u penziji Zdravko Ponoš najbolji kandidat za predsednika Srbije i da se ogroman intelektualaca i gradjana već izjasnio o tome.

Djilas je istakao da je Ponoš kandidat onog dela Srbije koji žele promenu vlasti i da je siguran da Narodna stranka spada u taj deo Srbije.

Djilas je rekao da je SSP, pre objavljivanja predloga kandidata javnosti, predstavio ga je koalicionim partnerima i istakao da glavni fokus treba da bude 3. april, a ne „ko je koga i kada predložio“.

„Nije suština ko ga predlaže, nego kakav je čovek koga predlažemo za predsednika Srbije“, naglasio je Djilas.

Izvor: Beta

Reklame