Iz DJB u Zaječaru ističu da cela Srbija vidi da je uvođenje kovid ausvajsa za kafane posle 22 sata besmislena mera, maltretiranja stanovništva koja nema nikakve veze sa zdravljem stanovništva.

Oni navode u saopštenju da ausvajsi i zatvaranje neće dovesti do smanjenja zaraze niti će sprečiti koronu.

„I vakcinisani i nevakcinisani, i oni koji su preležali i oni koji nisu, prenose virus. Vlada treba da radi na jačanju kapaciteta i kvalitata zdravstva, da primenjuje najnovije tretmane jeftinim lekovima koji drastično smanjuju simptome i smrtnost, a ne da se bavi protivustavnim i besmislenim ausvajsima za kafane posle 22 sata“.- kažu oni.

Oni ističu i to da neki članovi Kriznog štaba već najavljuju da je ova besmislena mera za kafane posle 22 sata u stvari samo probni balon za uvođenje drastičnih mera ograničenja slobode ljudi.

„Dosta je bilo Zaječar poziva i vakcinisane i nevakcinisane da ustanu protiv kršenja Ustava.
Pozivamo i sve ugostitelje i njihove zaposlene da organizuju protest protiv kovid ausvajsa za kafane posle 22 sata i organizuju štrajk upozorenja, zatvore sve kafane i restorane na jedan dan. Ovi besmisleni ausvajsi za kafane posle 22 sata će biti dodatni udar na primanja
njihovih porodica“.- dodaju oni.

Na kraju saopštenja ističu da će oni Imati punu podršku svih simpatizera i članova DJB-Suverenista, a veruju i većine Srbije.

Reklame