foto: istmedia.rs

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gamzigrad za 2018. godinu ima neizmirene obaveze prema dobavljačima u visini 36.200.000,00, piše pokret Dosta je bilo u Zaječaru. Takođe na kraju 2012. godine ,kada je dr. Rade Kostić takodje bio direktor Specijalne bolnice, a Boško Ničić gradonačelnik, dug iznosio neverovatnih 35.455.000,oo dinara.

Pokret Dosta je bilo u Zaječaru u saopštenju navodi da je Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gamzigrad za 2018. godinu ima neizmirene obaveze prema dobavljačima u visini 36.200.000,00.

Ovaj pokret takođe podseća da je i na kraju 2012. godine,kada je dr. Rade Kostić takodje bio direktor Specijalne bolnice, a Boško Ničić gradonačelnik, dug iznosio neverovatnih 35.455.000,oo dinara.

U saopštenju se kaže i to da postepeno smanjenje tog duga počinje sa godinom u kojoj je dr. Rade Kostić smenjen sa mesta direktora, a Boško Ničić sa mesta gradonačelnika. 2016. godine dug je iznosio 1.660.000,oo dinara.

„Nakon izbora aprila 2017. godine i dolaska preletača Ničića na mesto gradonačelnika i završni račun Specijalne bolnice za rehabilitaciju Gamzigrad u delu koji se odnosi na dugovanja počinje da raste pa već u 2017. godini dostiže 7.763.000,00 dinara, što je zapravo samo priprema za ono što je usledilo 2018. godine, samo početak bacanja u dužničko ropstvo Specijalne bolnice. Stvara se ogroman dug Specijalne bolnice koji na kraju 2018. godine, kada je na njenom čelu dr. Rade Kostić a na čelu grada ponovo gradonačelnik Boško Ničić kao i 2012 ., iznosi 36.200.000,oo dinara“.tvrde iz Pokreta Dosta je bilo.

Šta nas očekuje u 2019. godini, videćemo uskoro, ali s obzirom na aktere, Zaječarci mogu da očekuju samo neprijatna iznenadjenja, pitaju se iz ovog pokreta.

„Koliko je čvrsta veza između dr. Radeta Kostića i gradonačelnika Boška NIčića govori i činjenica da je prilikom izbora Upravnog odbora ove bolnice za predsednika istog izabrana Selena Ničić, supruga gradonačelnika, a sa promenom upravnog odbora, nastupile su i promene u pogledu naknada, te je tako sa 15 hiljada dinara koliko je predsednik UO primao do tada, ta naknada povećana na 25 hiljada dinara, a sa 10 hiljada dinara koliko su primali članovi UO ove bolnice, ova naknada povećana na 20 hiljada dinara. Još jedno povećanje je u toku i to na tričavih 35 hiljada dinara za predsednika Selenu Ničić i po 25 hiljada za članove UO ove bolnice, koji su opet tu po osnovu rodjačkih veza sa čelnicima gradske vlasti.

Jer , mogučnost da preko nameštenih konkursa, doktor i gradski većnik zaposli svoje sinove u ovoj istoj bolnici i podeli im specijalizacije o državnom trošku , ima svoju cenu- nju plaćaju građani Zaječara , pošto se dugovi javnih preduzeca i ustanova na kraju servisiraju od javnog novca“.- kažu iz pokreta Dosta je bilo.

Zloupotrebe, partijsko zapošljavanje i nepotizam su pošast koja hara Srbijom. Primer na koji ukazujemo nije usamljen, činjenica je da su gradska uprava i javna preduzeća pretvorena u firme podobnih porodica Ničić, Andrejević, Lalić, Đuričić, Kostić, stoji u saopštenju pokreta Dosta je bilo.