foto:insajder

Kako portal Glas Zaječara saznaje, kontrolori na biračkim mestima u Zaječaru ispred pokreta Dosta je bilo, gde se ponavljaju izbori za narodne poslanike, ne nalaze se na spisku kontrolora. Slobodan Videnović kaže da kontrolora DJB-a nema na spisku RIK-a.

Kako su nam kazali iz ovog pokreta u Zaječaru, njihovi kontrolori ne nalaze se na zvaničnom spisku lica koja kontrolišu izbore, na dva mesta, pa je njima zabranjeno da učestvuju u izbornom procesu u proširenom satavu.

Uglješa Đuričković, predsednik pokreta Dosta je bilo u Zaječaru kaže za portal Glas Zaječara da je ovo skandalozan postupak.

„Iako smo podneli spisak kontrolora za prošireni sastav za biračka mesta u Trnavcu i Zaječaru i nadležnom licu u GU Zaječar, kao i RIK-u, naši kontrolori su poslati kući, pošto im je rečeno da se ne nalaze na spisku. Ovo nije samo slučaj u Zaječaru, već se prema našim saznanjima dešava širom Srbije“istakao je Đuričković.

Iz pokreta Dosta je bilo smatraju da je ovim potezom izborni proces pretvoren u farsu, i oni sumnjaju u namere vlasti. Prema njihovim rečima ovo nije greška već namera da se kontrolori ispred DJB-a uklone iz izbornog procesa.

Slobodan Videnović, načelnik GU Zaječar kaže za portal Glas Zaječara da ako njihova stranka nije poslala imena kontrolora RIK-u, onda se oni ne nalaze na spisku za kontrolu izbora.

Uglješa Đuričković, kaže za portal Glas Zaječara da su oni uredno poslali RIK-u imena kontrolora, i smatraju da se ovim potezom prekršili izborni proces.

Reklame