Deponija i dalje gori, foto: Glas Zaječara

Požar na gradskoj deponiji i dalje nije ugašen. Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Zaječar“ po instrukcijama zaječarske vatrogasne brigade teškom mehanizacijom rade na gašenju požara.

 

Požar koji je zahvatio gradsku deponiju još uvek nije ugašen. Gust dim koji se uzdiže sa deponije noćas i jutros uznemirio je meštane više sela, a neprijatan miris oseća se i u pojedinim, rubnim delovima grada.

Deponija u plamenu, foto: Glas Zaječara

Radnici Javnog komunalno stambenog preduzeća „Zaječar“, uz primenu teške mehanizacije, a po instrukcijama zaječarske vatrogasne brigade, učestvuju u gašenju požara, krčeći vatrogasni put za vozila koja natapaju zapaljena polja na deponiji.

Bager krči vatrogasni put, foto: Glas Zaječara

Iz Javnog komunalno stambenog preduzeća „Zaječar“ poručuju građanima da ulažu maksimalne napore, kao i da polako, ali sigurno dolazi do stabilizacije situacije na gradskoj deponiji.

Teška mehanizacija angažovana radi brže sanacije, foto: Glas Zaječara

Podsećamo, gradonačelnik Ničić upozorio je građane na opasnost koju predstavljaju metanski džepovi, koji mogu da izazovu eksploziju.

„Ono što predstavlja realnu, potencijalnu, opasnost su metanski “džepovi” na deponiji koji mogu izazvati eksploziju te se građani (koji ponekad dolaze na istu) ili znatiželjnici ili predstavnici sredstava informisanja upozoravaju i mole da istoj, do sanacije požara (čak i “tinjanja” istog) ne približavaju deponiji, radi svoje bezbednosti“.

 

Reklame