Danas su gosti Teniskog kluba AS Timok iz Zaječara bili deca ometenu u razvoju iz Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju,, Oblutak“.

U sredu, 16. oktobra Teniski klub AS Timok je ugostio decu ometenu u razvoju iz Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju,, Oblutak“.

Dan je bio sunčan, a sportski kompleks Popova plaža predivno mesto za druženje, rekreaciju, bavljenje sportom.

Već pri dolasku na teniski teren, deca su pokazivala veliko interesovanje, želju da se oprobaju sa teniskim reketom u ruci.

„Pod stručnim nadzorom trenera AS Timoka, krenuo je trening pa zagrevanje, sa posebnim rekvizitima, vežbe motorike, koordinacije pokreta. Jako dobro su savladali. Postavljene su mini mreže. Deci podeljeni mali reketi, i sa članovima TK AS Timoka krenuo je sparing“.– kažu iz TK AS Timok.

Oduševljena lica devojčica i dečaka iz Oblutka, prebacivanje preko mreže, svaki poen se slavio aplauzom.

„Teško im ja palo da se ovaj divan susret završi. Niko nije osećao umor, želja za reketom bila je jaka“.objašnjavaju iz AS Timoka.

Po završetku treninga, malo osveženje sokovima sa drugarima iz teniskog kluba. Razmena iskustva, utisaka, sa željom i jakim dogovorom za ponovnim susretom, da se uskoro druženje ponovi, a neraskidiva i sigurno jako uspešna saradnja je već ugovorena i ostvarena.