Članica biračkog odbora fizički je napala Danijela Nikolića na biračkom mestu u selu Sikole. Nikolić tvrdi da je napad usledio nakon što je više puta ukazivao na neregularnosti na ovom izbornom mestu.

 

 

„Napadnut sam danas na biračkom mestu 60 u selu Sikole, u osnovnoj školi. Napad se dogodio tako što sam ja non stop ukazivao na neke nepravilnosti. Glavna nepravilnost bila je ta da su oni hteli da proture spisak sa tkz. sigurnim glasovima, to su navodno nepokretni ljudi i lica koja imaju kovid. Više od pola nisu nepokretni, doduše nalazilo se par lica na spisku, ali oni su hteli da proture spisak njihovih sigurnih glasača, gde će oni da odu bukvalno po kućama i da tamo ubiraju svoje sigurne glasove.“ – kazao je  Danijel Nikolić

Nikolić ne spori da postoji mogućnost da  se organizuje glasanje kod kuće, za lica koja nisu u mogućnosti da dođu na biračko mesto, ali da o tome mora da odluči ceo birački odbor. U ovom slučaju na biračko mesto je donet birački spisak, unapred spremljen.

„Za glasanje od kuće može da prijavi član porodice, ili eventualno komšija ili poznanik ako je baš u pitanju lice koje nema svoje potomke. Oni su bukvalno doneli spiskove preko njihovog člana biračkog odbora, i  to bukvalno ono pod sto da proture. Ja sam te prve spiskove pocepao i bacio. Posle desetak minuta ušao je Dragoslav Bogdanović poverenik SNS za selo Sikole i doneo spisak koji je dao N.N licu, čoveku koji uopšte nije iz Sikola, već je tu prijavljen možda zadnjih par meseci upravo zato da bi bio tu zbog takvih nekakvih prljavih radnji, da bi pretio nekome ko se eventualno usprotivi. Ja sam onda izvadio telefon i počeo da snimam.“  – rekao je Danijel Nikolić

Snimak svedoči o sukobu na biračkom mestu, ali i o tome da je članici biračkog odbora zaista u ruke predat spisak, kao i da je nakon toga ona nasrnula na Danijela Nikolića.

Prema Nikolićevim rečima nepoznati čovek dao je spisak Aniti Durlić, članici biračkog odbora. Kada je Nikolić upozorio da to nema nikakvog smisla, usledio je  napad. Ubrzo je i usledila reakcija policije. Uzete su izjave, a onda je usledilo i privođenje Danijela Nikolića na informativni razgovor u Policijsku stanicu u Negotinu.

Zbog privođenja na inforamtivni razgovor Nikolić je, kaže, bio sprečen da vrši svoju dužnost i kontroliše regularnost izbornog procesa na biračkom mestu u Sikolu.

U nastavku možete pogledati video snimak izjave Danijela Nikolića o napadu na biračkom mestu u Sikolu.

 

 

Reklame