foto: mondo.rs

Profesorka Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Danica Popović kazala je danas da ukoliko veliki broj građana izađe na izbore, postoji mogućnost da opozicija dobije izbore, ali i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasi svoju pobedu.

Ona je za list „Nova“ kazala da opoziciji nije glavni problem što Vučić ima novac, nego što ga podržava Zapad.

„A Zapad je taj igrač koji ima i novac – i politički uticaj. Vučić treba Zapadu da preda Kosovo, da potpiše da ga se odriče. I za to ga Zapad drži iznad vode. A opozicija? Zapad za sada za njih nije zainteresovan, Kosovo je njima ovde najpreči posao. A čini mi se da bi im laknulo da Vučić dobije izbore“, ocenila je Popović.

Komentarišući štrajkove poštara, poljoprivrednika i sindikata zdravstvenih radnika ocenila je da Vučić kontroliše sve – „i medije, poštare i poljoprivrednike, svakome će dati koju mrvicu od onoga što traži“.

„Sav novac Srbije je pod njegovom kontrolom! Videćete, nakon ovih štrajkova, svi će njihovi postati njegovi saveznici! Ili ćutolozi – što se isto ceni i nagrađuje! Setite se starog, srednjeg i mladog Krkobabića i njihove političke sudbine“, navela je Popović.

Ona je rekla i da je podržala inicijativu „ProGlas“ kojim se podstiču građani da izađu na izbore i govoreći o pritiscima na ličnosti koje su je potpisale rekla je da su oni mnogo ranije znali šta ih čeka, kao i da je sudija Miodrag Majić i sam rekao da od predstavnika vlasti očekuje sve najgore.

Izvor: Beta

Reklame