foto: pixabay

U poslednjoj sedmici juna vrlo nestabilno, ponovo sa pojavom grmljavinskih nepogoda sa intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.

Nepogode se danas očekuju u većini regiona u zemlji, a sutra će verovatnoća za njihovu pojavu kratkotrajno opasti, osim na jugu Srbije, upozorio je RHMZ, dodajući da će za konkretne lokacije izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Za područje Beograda preliminarno je izdat narandžasti meteoalarm zbog rikiza od pojave nepogoda, navodi RHMZ.

Ciklon koji se formirao iznad severa Italije širiće svoj uticaj ka našim predelima. Očekuju se kiša i pljuskovi, a u drugom delu dana ponovo će biti uslova za vremenske nepogode.

Od sredine dana doći će do razvoja oblačnosti i u čitavoj Srbiji ima uslova za obilnije pljuskove sa grmljavinom. U zoni najjačih padavina biće jakog vetra i vremenskih nepogoda.

Duvaće slab i umeren severni vetar. Maksimalna temperatura od 27 do 35 stepeni.

Sledeće nedelje očekujemo sličnu temperaturu, uglavnom će se kretati od 28 do 32 stepena. Ipak ostaće veoma nestabilno, tako da će i dalje biti uslova za pojavu grmljavinskih oluja i vremenskih nepogoda.

Juče popodne jako nevreme zahvatilo je delove Srbije. Grad je pao u Krupnju, Bajinoj Bašti, a u Osečini veličine teniske loptice.

Izvor: N1

Reklame