foto: fira.rs
Reklame

Danas je održano medjuokružno takmičenje u odbojci u konkurenciji učenica srednjih škola. Učestvovale su najbolje srednje škole sa teritorije zaječarskog, niškog, topličkog i rasinskog okruga, a Zaječar je  predstavljala  ekipa Gimnazije.

U pravoj takmičarskoj atmosferi, pred mnogobrojnom publikom u Osnovnoj školi “Ljubica Radosavljević-Nada” održano je medjuokružno  takmičenje u odbojci za srednjoškolke. ”Naš grad predstavlja Gimnazija i očekujemo pobedu”, rekao je Veroslav Paunović predsednik Odbojkaškog kluba Zaječar.

“U ovoj školi se igraju sve utakmice i za osnovce i za srednjoškolce, jer su uslovi u ovoj školi odlični. Nadam se da će naše gimnazijalke pobediti, jer su tu devojčice koje treniraju u našem klubu, a da se pohvalim naš klub je prvi na tabeli, 12 utakmica i 12 pobeda, nadamo se i ulasku u prvu ligu, tako da očekujem da će one opravdati to poverenje i da će ovde biti prve a da će nas dostojno predstavljati i na republičkom takmičenju. Ovde su i navijači naši vatreni iz ove škole koji ne samo da treniraju odbojku nego se bave i drugim sportovima,“ istakao je Paunović.

Po kalendaru Saveza za školski sport Srbije, ove nedelje se organizuju takmičenja u odbojci kako za srednje tako i za osnovne škole, a Zaječar je uvek bio dobar domaćin, istakao je Zoran Stojanović, koordinator zaječarskog okruga za školski sport.

“Zaječar je uvek bio dobar domaćin, ovog puta smo ovde u Osnovnoj školi “Ljubica Radosavljević-Nada” za učenice srednjih škola, a opština Knjaževac za osnovne škole za pionirke. Niš je juče bio domaćin za muške selekcije. Kao što znate nas ovde predstavlja Gimnazija Zaječar, to su učenice rodjene 2000.te i mladje. Pobednik sa ovog takmičenja plasiraće se na državno prvenstvo koje nam je vrlo značajno, jer pobednik ove godine biće predstavnik Srbije na Svetskom prvenstvu u Brnu juna meseca. Zaječar je uvek imao dobre predstavnike. Ove godine smo imali predstavnike i u rukometu na državnom prvenstvu, a nadam se da ćemo i ove godine imati u odbojci. Danas imamo pobednike Rasinskog okruga, to je Goimnazija iz Trstenika, pobednik iz Topličkog okruga, Gimnazija iz Kuršumlije i srednja škola iz Niša kao pobednik Nišavskog okruga. Ove devojčice se znaju iz redovnih takmičenja, kvalitet je zadovoljavajući. Uvek smo bili dobri domaćini, organizacija je na nivou kao i svake godine, a ova škola pruža maksimalne uslove. Imamo i dobar sudijski kadar,” rekao je Stojanović.

Organizator takmičenja je Sportski savez grada Zaječara.

Izvor: fira.rs

Reklame