Vlada Srbije danas će obežiti 100 dana rada, a sednica kabineta premijerke Ane Brnabić biće održana u Palati Srbija.

Sednici Vlade na poziv premijerke prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Posle sednice, kako je najavljeno iz Vlade, Brnabić i Vučić će se obratiti javnosti.

Vlada je izabrana 28. oktobra 2020. godine i ima 21 resor, medju kojima su tri nova – za brigu o selu, za brigu o porodici i demografiji i za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, kao i dva ministra bez portfelja.

Skupština Srbije je izabrala Vladu četiri meseca posle parlamentarnih izbora na kojima je većinu glasova osvojila Srpska napredna stranka (SNS).

Vučić je 20. oktobra, posle sednice Predsedništva SNS čiji je predsednik, rekao da će Vlada imati ograničen mandat jer će vanredni parlamentarni izbori biti održani zajedno sa redovnim predsedničkim, najkasnije 3. aprila 2022. godine.

Premijerka je u ekspozeu rekla da će Vlada imati šest ciljeva: borba protiv korona virusa i jačanje zdravstva, očuvanje vitalnih interesa Srba na Kosovu, borba protiv organizovanog kriminala, očuvanje nezavisnosti i samostalnog odlučivanja Srbije, vladavina prava i ubrzanje reformi na evropskom putu, kao i ekonomsko jačanje Srbije.

Ana Brnabić je bila na čelu i prethodne Vlade Srbije, izabrane 2017. godine, kao nestranačka ličnost, a 2019. godine postala je član SNS.

Izvor: Danas

Reklame