Foto: screenshot Delphi Economic Forum

Na pitanje portala Glas Zaječara da prokomentariše izjavu poslanice Evropskog parlamenta Viole Fon Kramon o govoru mržnje poslanika Martinovića, Dačić je kazao da misli da je poslanica Kramon javno definisala da je lobista za Kosovo, i da ne treba da njemu deli lekcije o tome kako se vodi Skupština.

„Znate šta, mislim da se poslanica Kramon javno definisala da je lobista za Kosovo. Podsetio bih da je ona već u prošlim izjavama rekla da je srećna što Srbija nije otvorila ni jedno novo poglavlje. Ovde nije reč o objektivnom posmatraču već o poslanici koja ima aktivno učešće na našim prostorima i koja je suprotstavljena Srpskoj strani već više godina unazad. Naravno da poslanica Kramon ne treba meni da deli lekciju o tome kako se vodi narodna skupština. U Evropskom parlamentu ono što je govorila bi moralo da bude diskriminsano kao govor mržnje. Ovde, kao što ste čuli, od predsednika Republike, mi ćemo u dijalogu koji se vodi i sa drugim političkim strankama, jasno govoriti o tome da smo spremni da razgovaramo sa svima o unapređenju rada parlamenta i uopšte stvaranju boljih uslova za predstojeće izbore“.- istakao je Dačić.

Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije dodao je i to da ovakve izjave svakako predstavljaju grubo mešanje u unutrašnje stvari.

Podsećamo, poslanica Evropskog parlamenta (EP) Viola fon Kramon osudila je večeras napad šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Martinovića na predstavnike civilnog društva i upitala predsednika Skupštine Srbije da li misli da je takav govor mržnje prihvatljiv.

Reklame

1 komentar

  1. […] „Znate šta, mislim da se poslanica Kramon javno definisala da je lobista za Kosovo. Podsetio bih da je ona već u prošlim izjavama rekla da je srećna što Srbija nije otvorila ni jedno novo poglavlje. Ovde nije reč o objektivnom posmatraču već o poslanici koja ima aktivno učešće na našim prostorima i koja je suprotstavljena Srpskoj strani već više godina unazad. Naravno da poslanica Kramon ne treba meni da deli lekciju o tome kako se vodi narodna skupština. U Evropskom parlamentu ono što je govorila bi moralo da bude diskriminsano kao govor mržnje. Ovde, kao što ste čuli, od predsednika Republike, mi ćemo u dijalogu koji se vodi i sa drugim političkim strankama, jasno govoriti o tome da smo spremni da razgovaramo sa svima o unapređenju rada parlamenta i uopšte stvaranju boljih uslova za predstojeće izbore“- istakao je Dačić, prenosi Glas Zaječara. […]