Foto: screenshot Delphi Economic Forum

Skupštinski parlament neće izaći u susret zahtevima opozicije da se lokalni izbori u Kosjeriću, Zaječaru i Preševu, zakazani za 28. mart, odlože za period nakon okončanja najavljenog dijaloga vlasti i opozicije, rekao je u Valjevu Ivica Dačić, predsednik Narodne Skupštine Srbije na brifingu sa novinarima nakon kolegijuma republičkog parlamenta koji je održan u Valjevu.

On je rekao da se takav zahtev direktno kosi sa načelima Ustava Republike Srbije i da su izbori raspisani jer je prošlo četiri godine odborničkih mandata.

Na pitanje novinara sta se promenilo u parlamentu kada se i pored usvojenog pravilnika, nastavilo s vređanjima i klevetanjima politicara koji nisu u parlamentu, Dačić je rekao da se diskusija u parlamentu ne može zaustaviti , a svi koji smatraju da je prekršen kodeks imaju pravo da podnesu prijave u skladu sa pravilnikom. On je rekao da očekuje da će najvaljeni dijalog vlasti i opozicije doći do odgovora kako da se unapredi politička scena u Srbiji.

Inače, održavanje kolegijuma Skupštine Srbije u gradovima van Beograda je novina, koja će, kako je danas rečeno postati praksa sa ciljem da se zajedničkim snagama zakonodavne i izvršne vlasti nađu najbolja rešenja za problem pojedinih lokalnih samouprava. Naredni kolegijum republičkog parlamenta biće održan u Novom Pazaru.

Izvor: N1

Reklame