Foto: Glas Zaječara - Fudbalska utakmica Timok-Djerdap (2:1)
Reklame


Dugo se nijedna odluka Fudbalskog saveza Srbije nije iščekivala na takav način, kao ova koja već skoro mesec dana tangira čitavu srpsku fudbalsku javnost. Ako se odluka bude donosila po uslovima, tradiciji i broju dece i mlađim selekcijama, onda će ta odluka biti laka. Fudbalski klub Timok, uz dužno poštovanje prema svim takmacima ima svakako prednost, piše Glassporta.rs.

Naročito je to bilo vidljivo minulog vikenda, kada su mlađe kategorije FK „Timok 1919“ napunile gradski stadion na Kraljevici.

Članovi Škole fudbala i takmičarske selekcije zaječarskog kluba poslale su najlepšu moguću sliku iz Zaječara. Više od 150 malih fudbalera, bogatstvo je kakvo malo koji klub u Srbiji može da se pohvali. Sve takmičarske selekcije, od petlića, preko pionira, kadeta do omladinaca igraju Prvu ligu FSRIS. Ako se po tome, kao i uslovima koje sve klupske selekcije imaju bude odlučivalo, Zaječarce čekaju pozitivne vesti iz Stare Pazove.

Fudbalski savez Srbije je ove sezone oštrije krenuo sa standardizacijom i profesionalizacijom prva dva savezna ranga takmičenja. Novi standardi za prvoligaše odneli su prvu žrtvu, Žarkovo je odustalo od prvoligaškog ranga, pa su odmah iza ugla desetak kandidata podneli prijavu za drugi po snazi rang takmičenja u fudbalskoj Srbiji.

Da li će to biti Timok sa novim stadionom čije se otvaranje očekuje do kraja godine, ili takođe dojučerašnji prvoligaši Bačka i Budućnost iz Dobanovaca, ostaje nam da vidimo. Čini se da za Zaječarce veća opasnost predstavlja spisak klubova iz srpskih liga, jer su prema najavama prijave za Prvu ligu podneli i Sloga iz Požege, kojoj je za dlaku ponovo izmakao plasman u drugi rang, zatim Jedinstvo sa Uba, koje je jedan od retkih klubova sa zaista odličnim uslovima, tu su i nekadašnji superligaši Zemun i Borac iz Čačka, dok se interesuju i požarevački Mladi Radnik i nekadašnji velikan sa Karaburme OFK Beograd.

Odluka o poslednjem učesniku Prve lige Srbije biće doneta na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, zakazanoj za sredu 22. jun. Nestrpljenje vlada u svim klubovima koji su aplicirali, ali ako se budu samo fudbalske stvari uzimale u obzir, Zaječarce očekuju lepe vesti. Da li će tako i biti, saznaćemo za manje od 24 sata.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame