Foto: PD "Starica" - Majdanpek

Na sednici Skupštine opštine Majdanpek odlučuje se o obustavi miniranja planine Starica, a na poziv građana i opozicionih odbornika na njoj učestvuje i Aleskandar Jovanović Ćuta, kako bi se izvršio pritisak na lokalnu vlast u Majdanpeku i hitno prekinulo sa miniranjem planine iznad grada – simbola grada Majdanpeka, saopštili su iz Ekološkog ustanka.

„Čija je Starica, da nije možda kineska? Ovaj zločin mora odmah da se prekine. Građani su ti koji će odlučivati šta će se dalje sa njom dešavati, a ne kineska kompanija. Verujemo da još uvek neki zakoni postoje u ovoj zemlji ili smo postali kolonija bez prava glasa”, rekao je Ćuta.

Kako se navodi, grupa građana “Ne dam” je predložila da se dve nove tačke uvrste na dnevni red – hitna obustava radova na planini Starici zbog bezbednosti i zbog zaštitše životne sredine. Uvrštene su na dnevni red i tokom dana će se o ovim tačkama odlučivati.

Podsetimo, zbog miniranja Starice održan je protest u Majdanpeku prošle nedelje, ali i organizovan aktivistički kamp koji blokira dalje radove kineskoj kompaniji sprečavajući uništenje planine i obrušavanje kamenja na grad, naveli su iz Ekološkog ustanka.

Izvor: N1

Reklame