Foto: Glassporta.rs
Reklame

Kada se u Košarkaškom klubu “Mladost” iz Zaječara budu osvrtali na sezonu 2020/21, mogu biti i više nego ponosni na učinjeno. Budućnost zaječarske košarke je svetla, a ako bude malo sluha ni seniorska košarka u Zaječaru neće biti više u zapećku, Glassporta.rs.

Kadeti Mladosti, igrači rođeni 2004. godine i mlađi, koje sa klupe vodi trener Dragan Markovski, zauzeli su 4. mesto na završnom turniru Prvenstva Srbije, koji su obezbedili osvajanjem prvog mesta u Međuregionalnoj ligi. Veliko iskustvo za njih, jedna dimenzija više, pošto su prevazišli konkurenciju na jugu i istoku Srbije. Ipak, u tri meča u Novom Pazaru minulog vikenda, tri poraza. Na startu od novosadske Vojvodine rezultatom 61:86, potom od Žarkova 69:44, dok su najbliži trijumfu Zaječarci bili protiv domaće ekipe “Stari Ras”, gde su poraženi 66:71.

Završni turnir igrale su najbolje četiri ekipe van Kvalitetne lige Košarkaškog saveza Srbije, a takmičenje je održano od 28. do 30. maja u Novom Pazaru.

Pored kadeta, razloga za ponos u zaječarskom klubu imali su i zbog predstavnika na turniru regiona Košarkaškog saveza Srbije. Sve u cilju kvalitetnog praćenja igrača i njihovog razvoja, u dvorani hotela „Šumarice“ u Kragujevcu održan je turnir regiona za dečake rođene 2007. godine. KK “Mladost” iz Zaječara predstavljala su dvojica igrača, Luka Milev i Vukašin Marković, kao i trener Milan Veljković.

Pet ekipa regiona KSS – Vojvodina, Beograd, Centralna Srbija sa Raško-kosovsko-metohijskim regionom, Zapadna Srbija, Jugoistočna Srbija, za koju su nastupili Zaječarci i ekipa Republike Srpske, odmerili su snage na terenu u Kragujevcu.

Nakon kontrolnih treninga u okviru razvojno-selektivnog programa, najbolji mladi igrači rođeni 2007. godine iz cele Srbije su se prvi put zajedno okupili ove godine kako bi u Košarkaškom savezu Srbije dobili što jasniju sliku o kvalitetu i potencijalu igrača. Turniru je prisustvovao i proslavljeni reprezentativac Srbije, sada u ulozi potpredsednika za sektor muške košarke Nenad Krstić, koji je na delu mogao da vidi ono najbolje što Srbija ima u uzrastu igrača do 14 godina.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame