Foto: screenshot n1
Reklame

Premijerka tehničke Vlade Ana Brnabić izjavila je da ne vidi ništa loše ako u narednom mandatu ne bude na toj funkciji, ali je poručila da će svakako ostati u Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

Ne vidim zašto ljudi na taj fatalistički način gledaju na te stvari. Promena je prirodan proces, rekla je Brnabić televiziji Hepi.

Ona se založila za nove izbore u Beogradu, a nije protiv ni novih parlamentarnih.

Govoreći o susretu Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa radi rešavanja izborne krize u Beogradu, Brnabić je ocenila da to nije sastanak „kao da su oni ovce čuvali zajedno“, nego je lider Stranke slobode i pravde „zamolio predsednika Republike za sastanak“.

Predsednik svih građana je prihvatio taj sastanak, objasnila je Brnabić i podsetila da je Đilasova stranka slobode i pravde postala parlamentarna.

Objašnjavajući zašto je za nove gradske izbore, ona je, kao poverenik SNS za Beograd, istakla da bi to bio najbolji način da glasači vide kako opozicija ulazi u neprincipijelne koalicije, „samo ne bi li bili protiv SNS i Vučića i na taj način se dokopali vlasti“.

Oni nemaju zajednički imenitelj. Drago mi je da su pokazali svoje pravo lice, oni nijedan princip nemaju. Ni morala, ocenila je Brnabić, koja je najveći deo svog pedesetominutnog nastupa na Hepiju iskoristila za napade na opoziciju na svim nivoima i pohvale na račun Vučića i njegove ubedljive pobede.

Niko od protivkandidata na predsedničkim izborima još nije čestitao Vučiću na ubedljivoj pobedi. To je osnovna pristojnost. Sramotno je da nisu čestitali, to je primer nedostatka osnovne političke kulture i osnovne kulture. To je odvratan primer političke nekulture, zaključila je Brnabić.

Srpska napredna stranka ubedljivi pobednik nedavnih izbora

Brnabić je ocenila da je Srpska napredna stranka (SNS) „ubedljivi“ pobednik nedavnih izbora i dodala da je sigurna da će liste oko SNS imati većinu u skupštinama Srbije i Beograda.

Ona je kazala da je „prezadovoljna“ rezultatima glasanja izbora održanih 3. aprila jer je, po njenim rečima, kandidat SNS Aleksandar Vučić ostvario „istorijski ubedljivu“ pobedu u prvom krugu predsedničkih izbora.

„U Beogradu smo izgubili određen broj glasova, oko 18.800 u odnosu na prethodne gradske izbore. Ali kako god da okrenete, mi smo ubedljivi pobednici izbora. U Beogradu smo osvojili oko 53.000 glasova više nego Vladeta Janković, Ne davimo Beograd, (Aleksandar Jovanović) Ćuta, (Viola) fon Kramon zajedno“, kazala je premijerka za televiziju Hepi.

Ocenila je da je izborna volja Beograđana da SNS ostane na vlasti u gradu.

„To je još jasnije kad pogledate da je Aleksandar Vučić dobio u Beogradu pet odsto glasova više nego na predsedničkim izborima 2017. godine“, navela je poverenica beogradskog odbora SNS.

Ocenila je da bi široka koalicija opozicionih stranaka u Skupštini Beograda bila „neprirodna“.

Izvor: N1

Reklame