Foto: screenshot youtube rtv

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Srbija danas dobiti vakcine protiv korona virusa od dva različita proizvodjača, i to 50.000 prve doze vakcina Sputnjik V i još 46.800 Fajzerovih vakcina koje treba da stignu u podne na beogradski aerodrom.

Brnabić je za televiziju Hepi izjavila da „nijedna zemlja ne priča o cenama, čak ni EU koja kolektivno pregovara“, zbog čega ne može da kaže koliko je Srbiju koštala nabavka vakcina protiv korona virusa.

Ona je rekla su „neverovatni načini kako se nabavljaju vakcine“, kao i da su lično prijateljstvo i veze predsednika Srbije Aleksandra Vučića „presudne“ da Srbija dobije vakcine.

Navela je da je Srbija do sada potpisala ugovore za 12.332.200 doza vakcina protiv korona virusa, kao i da je do sada stiglo 1.970.220 vakcina, a dodala je da je cilj države da svakog gradjanina Srbije obezbedi po dve doze vakcine protiv korona virusa.

Prema njenim rečima Srbija je jedina zemlja na svetu koja je uspela da kupi vakcine i da ih dobije od kineskog Sinofarma „a da nije učestvovala u trećoj fazi kliničke studije“.

Izvor: Beta