Foto: Dimitrije Stanojević

Učenik zaječarske Medicinske škole svojom hitrom reakcijom spasio je život! Primenivši stečeno znanje Dimitrije sprečio tragediju.

Dimitrije Stanojević, učenik četvrtog razreda Medicinske škole u Zaječaru, spasao je život čoveku primenivši Hajmlihov zahvat.

Ovaj skromni mladić iz Svrljiga je jutros kada se spremao za doručak ugledao kroz prozor čoveka koji se guši.

„Jutros oko 8 sati išao sam po doručak . U međuvremenu video sam kroz prozor da se jedan čovek guši. Istrčao sam napolje i njegova žena mi je rekla da se zadavio. Brzo sam krenuo da radim Hajmlihov zahvat i rekao zaposlenim u pekari da zovnu hitnu pomoć. Hitna je došla i oni su aspiratorom izvukli sve i reanimirali ga a zatim odvezli sanitetom“.istakao je Dimitrije Stanojević za portal Glas Zaječara.

dr Davor Janković Foto: Glas Zaječara

Direktor Medicinske škole dr Davor Janković ovim povodom izjavio je:

„Upravo sam se čuo telefonom sa Dimitrijem, učenikom IV razreda Medicinske škole u Zaječaru. Ne mogu da opišem koliko sam srećan i zadovoljna što je Dimitrije iskazao humanost i sve vrednosti koje promoviše Medicinska škola, kao i što je pokazao hrabrost i spremnos da primeni znanje koje mu prenose nastavnici iste. Pohvaljujem ga ovom prilikom , što ću učiniti i na prvom Nastavničkom veću.“

Dimitrije je pokazao hrabrost i znanje koje je stekao pohađajući Medicinsku školu u Zaječaru, i pokazao svima da pomoć u pravom trenutku znači više od svega.

Reklame