Foto: Saša Trifunović
Reklame

Broj novozaraženih i oporavljenih na teritoriji grada Bora prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara gotovo je izjednačen.

Kako je saopštio gradski Štab za vanredne situacije prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 27 osoba, oporavilo se 25 pa je na teritoriji grada 379  aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Od 50 pacijenata, koliko je hospitalizovano na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru, 43 su pozitivna na virus. I broj prvih i kontrolnih pregledan u kovid ambulanti „Rudar“ je skoro izjednačen, juče je obavljeno 32 prva i 37 kontrolnih pregleda u ovoj ambulanti, dok je na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano 66 pacijenata. Čeka se 33 rezultata.

U kladovskoj opštini iako je bilo novoinficiranih, broj aktivno zaraženih nije promenjen budući da je evidentiran isti broj zaraženih i izlečenih.

Prema rezultatima testova dostavljenih Zdravstvenom centru Kladovo pozitivno je sedam osoba, isto toliko je izlečeno i aktivno pozitivne su 63 osobe.

Od početka epidemije virusom korona inficirano je 1586 stanovnika kladovske opštine, do sada je izlečeno 1459, a od posledica virusne infekcije preminula su 64 pacijenta.

Još 30 novoinficiranih je u negotinskoj opštini, objavljeno je na sajtu lokalne samouprave. Od 69 obrađenih testova  pozitivno na korona virus je 43,5 odsto, a novozaraženi su starosti od   pet do 93 godine.

Na kovid odeljenjima u negotinskoj bolnici hospitalizovano je 36 pacijenata, i njih 11 je na kiseoničkoj potpori.

Tokom jučerašnjeg dana primljeno je pet pacijenata, dva su otpuštena na kućno lečenje, dok je jedan bolesnik preminuo od posledica virusne infekcije.

Na dalje lečenje dva pacijenta su transportovana u Sokobanju, a dva u kovid bolnicu Kruševac.

Juče je u pedijatrijskoj kovid ambulanti obavljeno  osam prvih i tri kontrolna pregleda,  a u kovid ambulanti 27 prvih i 28 kontrolnih pregleda.

Od početka marta u negotinskoj opštini korona virusom inficirano je 760 osoba, što je najveći broj obolelih u jednom mesecu od početka epidemije.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek testirano je 37 osoba i od 24 pristigla rezultata pozitivno na virus je šest i izlečeno je osam.

Od 104 aktivno pozitivne osobe u tercijarnim zdravstvenim ustanovama hospitalizovano je 12 pacijenata, dve više nego prethodnog dana.

Obavljeno je osam prvih pregleda, kod sedam pacijenata dijagnostikovana je pneumonija, a 64 bolesnika imala su kontrolni pregled.

Od početka epidemije u majdanpečkoj opštini je korona virusom zaraženo 1056 osoba, izlečeno je do sada 919,  a od posledica korona virusa preminula su 34 pacijenta.

Izvor: Danas