Foto: Pixabay
Reklame

Virus korona potvrđen je kod još dve osobe u opštini Kladovo i prema izveštaju tamošnjeg Zdravstvenog centra, tri bolesnika su se oporavila od virusne infekcije pa je aktivno pozitivno 40 osoba.

U kladovskoj opštini je od početka epidemije korona virusom zaražena 1.661 osoba, do sada je izlečeno 1.555 bolesnika, a od posledica virusa preminulo je 66 pacijenata.

U Boru je broj aktivno zaraženih u padu, novozaraženih ima, ali manje od broja izlečenih. Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da je u Boru evidentirano 14 novoinficiranih korona virusom, kao i da se oporavilo 19 osoba, pa je na teritoriji grada 307 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

U Opštoj bolnici na kovid odeljenjima zbrinuto je 50 pacijenata, od kojih je 47 pozitivno na virus korona. Juče je u kovid ambulanti “Rudar” obavljeno 40 prvih i 19 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 58 pacijenata. Čeka se 31 rezultat.

Prema podacima nadležnih, u opštini Negotin registrovano je osam novih slučajeva zaražavanja korona virusom i novoinficirani su starosti od 17 do 85 godina.

Na kovid odeljenjima negotinske bolnice hospitalizovano je 28 bolesnika, četvoro je otpušteno, dva pacijenta su primljena u bolnicu, a jedan preminuo od posledica virusne infekcije.

U kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja juče je od 54 testitirane osobe, prisustvo virusa potvrđeno kod sedam, čeka se devet rezultata. Izlečeno je osam bolesnika, pa je aktivno pozitivno 98 osoba, od kojih je 27 na lečenju u tercijarnim zdravstvenim ustanovama.

Tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 11 prvih i 52 kontrolna pregleda, a kod dva pacijenta dijagnostikovana je pneumonija. U izolaciji je 198 osoba.

Izvor: Danas