Foto: Pixabay
Reklame

U sve četiri lokalne samouprave Borskog okruga evidentirani su novi slučajevi korona virusa, međutim brojevi nisu zabrinjavajući, posebno jer je dosta i izlečenih.

U opštini Negotin je, prema podacima tamošnjeg Zdravstvenog centra, od 55 obrađenih testova pozitivan nalaz na koronavirus registrovan je kod dve osobe.

U negotinskoj bolnici na kovid odeljenjima je hospitalizovano 26 pacijenata sa bronhopneumonijom i na kiseoničakoj potpori je 15 bolesnika. Opštinski Štab za vanredne situacije saopštio je takođe da su juče hospitalizovana dva pacijenta, a jedan je transportovan u kruševačku kovid bolnicu.

Gradski Štab za vanredne situacije je pozivajući se na podatke zaječarskog Zavoda za jabvno zdravlje “Timok”, saopštio da je zabeleženo sedam novoinficiranih, kao i da je izlečeno osam bolesnika, te da je na teritoriji grada Bora 200 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

U borskoj Opštoj bolnici zbrinuto je 29 bolesnika na kovid odeljenjima, a samo jedan od njih nije pozitivan na virus korona. Broj kontrolnih je bezmalo dvostruko veći od broja prvih pregleda, i tokom jučerašnjeg dana obavljeno je osam prvih i 13 kontrolnih pregleda u kovid ambulanti “Rudar”, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 19 pacijenata.

U kladovskoj opštini su registrovana četiri nova slučaja zaražavanja, izlečena su tri bolesnika, pa su aktivno pozitivne 44 osobe. Od početka epidemije u opštini Kladovo zaraženo je 1.730 osoba, od virusne infekcije se do sada oporavilo 1.613, a od posledica virusa korona preminula su 73 pacijenta.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek juče su testirane 24 osobe i računajući i pet rezultata koji su čekani, prisustvo virusa korona potvrđeno je kod pet osoba. Od 41 aktivno zaražene osobe u tercijarnim zdravstvenim ustanovama hospitalizovano je sedam, a u izolaciji je 71 lice.

Najveći broj aktivno zaraženih je u Majdanpeku – 24, zatim devet u Rudnoj Glavi, sedam u Donjem Milanovcu I okolnim selima i jedan bolesnik je u Leskovu.

Izvor: Danas