Foto: Saša Trifunović
Reklame

Nema opštine u Borskom okrugu u kojoj nije zabeležen porast obolelih od kovida. Svakodnevno se evidnetiraju novozaraženi korona virusom, na sreću klinička slika novoobolelih u najvećem broju slučajeva ne zahteva hospitalizaciju, pa se ni broj pacijenata na kovid odeljenjima bolnica u Boru i Negotinu nije značajno uvećao.

Prema podacima gradskog Štaba za vanredne situacije, u Boru je registrovano 56 novih slučajeva zaražavanja i na teritoriji grada je 219 kovid bolesnika.

Na kovid odeljenjima borske Opšte bolnice zbrinuta su 23 bolesnika, a jedan pacijent preminuo je od posledica virusne infekcije.

U minula dva dana petina testiranih u Negotinu bila je pozitivna na virus. Među novozaraženima je šestoro dece i mladih, uzrasta od devet do 17 godina.

Sa 34 novoinficirana, na teritoriji negotinske opštine je 147 kovid bolesnika.

Opštinski Štab za vanredne situacije objavio je da se na kovid odeljenjima Zdravstvenog centra Negotin trenutno leči 20 pacijenata sa bronhopneumonijom, u protekla dva dana na odeljenje je primljen jedan pacijent, a dva su podlegla.

Za samo pet dana u Majdanpeku duplirao se broj kovid bolesnika, kažu u Domu zdravlja. Juče je potvrđeno 20 novih slučajeva i sada je na teritoriji majdanpečke opštine 108 obolelih, pri čemu dve trećine njih nije vakcinisano.

Klinička slika novoobolelih nije zahtevala hospitalizaciju, već lečenje u kućnim uslovima.

Izvor: Danas