Gradska kuća u Boru (foto: Vojin Mitrović / Cenzolovka)
Reklame

Prema podacima koje je saopštio gradski Štab za vanredne situacije u Boru nema novoinficiranih korona virusom, a kako su dve osobe izlečene broj aktivno zaraženih je u padu i na teritoriji grada su 132 aktivna slučaja virusne infekcije.

Smanjuje se i broj hospitalizovanih na grudnom odeljenju borske Opšte bolnice gde je zbrinuto 14 pacijenata od kojih je 13 pozitivno na virus.

U kovid ambulanti “Rudar” juče je obavljeno šest prvih i dva kontrolna pregleda, a na deset pacijenata je pregledano na prijemnim bolničkim odeljenjima.

Na vakcinalnim punktovima u Boru i selima je od početka imunizacije do sada dato skoro 27.200 doza vakcina. Drugom dozom cepiva imunizovano je više od 12.600 osoba, a na revakcinaciju čeka oko dve hiljade prijavljenih.

Iako su ispunjeni uslovi da se stanovništvo vakcinisanjem zaštiti od korona virusa, nadležni u borskom zdravstvu nisu zadovoljni dosadašnjim odzivom stanovništva.

Ističu da je vakcina jedina realna zaštita od ove zarazne bolesti odnosno od komplikacija koje može izazvati korona virus.

Borani se svakodnevno mogu vakcinisati u Službi patronaže Doma zdravlja i revakcinisati u Klubu za stara lica, dok se imunizacija stanovnika seoskih naselja odvija po utvrđenom rasporedu i bez zakazivanja.

Kako kažu nadležni, na zalihama je oko 2,5 hiljade doza vakcina i zalihe se stalno dopunjavaju novim količinama.

Izvor: Danas