Foto: Glas sporta
Reklame

Mnogo je godina prošlo od kada Zaječarci ne hrle na boks mečeve, zbog kojih je sadašnja hala sireva, a nekada dom boksera “Kristala” bila ispunjena do poslednjeg mesta. Upravo iz tog razloga, zbog tradicije koju malo koji grad ima, nekoliko sportskih entuzijasta pokrenulo je Boks akademiju “Zaječar”, koja već broji 40 članova u različitim uzrasnim kategorijama, od onih najmlađih, pa sve do seniora, piše Glas sporta.

Iza zaječarskih boksera je uspešan debi u 1. kolu Jugoistočne Srbije u Nišu, a sada ih očekuje organizacija 2. kola Lige, čiji su oni domaćini.

Ukupno 50 učesnika, 25 borbi na programu je u nedelju 14. februara u zaječarskoj hali sportova, a početak je zakazan za 14 sati.

“Sve je spremno za start takmičenja, ostaje žal što će sve proći bez prisustva publike, istakao je za “Glas sporta” Boban Stojanović, direktor i prvi trener Boks akademije “Zaječar”.

Klubovi iz Niša, Pirota, Vladičinog Hana, Surdulice, Leskovca, Vranja, između ostalih učestvovaće na ovom turniru, a predsednik zaječarskog ligaša Saša Mihajlović kaže da su bokseri spremni da daju sve od sebe za dobrobit kluba.

“Veliku zahvalnost dugujemo i Sportskom savezu grada Zaječara, JKP “Timok održavanje” i Gradu Zaječaru, koji je i pokrovitelj manifestacije, a bez čije pomoći ne bi mogli da organizujemo sve ovo u kratkom vremenskom roku”, ističe Mihajlović.

Pored Boks akademije “Zaječar”, domaćina i organizatora Lige Jugoistočne Srbije, svoje predstavnike u nedelju će imati i Boks klub “Borac” iz Vražogrnca, predvođen Miloradom Janevskim, dugogodišnjim trenerom ovog zaječarskog kluba.

Izvor: Glas sporta